Böngésztek, nyertek, most Kölyökolvasók

2020.07.01. 07:10

A ráckeresztúri iskola diákjai a hagyományokhoz híven ismét kitettek magukért több versenyen is

Több országos levelezőversenyen szerepeltek a Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos diákjai, s idén is szép sikereket értek el.

Gajdó Ágnes

A büszke nyertesek egy csoportja Fotó: Gajdó Ágnes

A Böngész verseny négy fordulóból áll, a résztvevőknek játékos és kreatív feladatokat kell megoldaniuk, illetve projektmunkákkal (tabló-, kiskönyv-, plakátkészítés) fejleszthetik tudásukat. A változatos és színes feladatok olvasás, nyelvtan, matematika, angol nyelv és környezetismeret tantárgyakból oldhatók meg, és nemcsak csoportos, hanem egyéni részvétel is lehetséges.

A nevezés feltétele a könyvtári tagság volt

Takácsné Pergel Éva 4. a osztályos tanítványai a több száz induló közül kimagasló eredményt értek el: az olvasási versenyt holtversenyben nyerte meg a két csapat: Bognár Sarolta, Dienes Regina, Sörös Mira és Lukács Bianka, Zatkó Anna. Matematikából negyedik lett egyéniben Fuszenecker Zalán és a Lukács Krisztián–Tóth Márk páros. Drozdikné Nagy Ágnes Tünde, a 3. osztály tanítója két csoportot nevezett olvasás tantárgyból. Mindkét csapat remekül szerepelt. Maros Vivien, Garamszegi Gergő, Budai Csaba első helyezést ért el, a Durányik Petra, Tamás Gréta, Békes Gergő alkotta csapat harmadik lett. A gyerekek a tanév lezárása után vehették át az ajándékot és oklevelet.

A büszke nyertesek egy csoportja Fotó: Gajdó Ágnes

Az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen a magyar történelemről, kulturális és természeti értékeinkről szóló kérdésekkel kellett megbirkózniuk a gyerekeknek. A feladatok megoldása révén gyarapodott a szókincsük, bővült az általános műveltségük, s szinte észrevétlenül egyre több ismeretre tettek szert. Négy negyedikes diák ért el első helyezést: Bendák Mátyás, Fuszenecker Zalán, Lukács Krisztián, Pálinkás Bianka. Vajdics Bende­gúz negyedik, Cserna Márton ötödik, Zsigmond Réka hetedik lett. A harmadik osztályosok közül első helyen végzett Bokrodi Levente László, Budai Csaba, Garamszegi Gergő, Maros Vivien, Tamás Gréta. Sándor Zsanett negyedik, Horváth Nelli hetedik, Farkas Senon tizedik lett. A kecskeméti Katona József Könyvtár által szervezett Kölyökolvasó játékra két negyedikes és két harmadikos csapat jelentkezett. Itt a nevezés feltétele az érvényes könyvtári tagság. A gyerekek három fordulóban két-két könyv közül választhatnak, s az azokhoz kapcsolódó feladatlapokat kell kitölteniük. Az idén némiképp változott a forgatókönyv, s nem minden alakult a tervek szerint, de a résztvevők remek olvasmányélményekkel gazdagodtak.

Novozánszki Bíborka és Zsigmond Réka kiemelkedően teljesített, s Durányik Petra, Farkas Senon, Maros Vivien, Tamás Gréta, Pálinkás Bianka, Süveges Boglárka, Békes Gergő, Budai Csaba, Garamszegi Gergő ugyancsak elnyerte a Kölyökolvasó címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában