Együtt csinálták

2020.06.30. 07:25

Társadalmi összefogásban újult meg az iszkai játszótér

Már csak a megújult játékok festése maradt vissza, ezt követően az iszkaszentgyörgyi gyerekek ismét birtokba vehetik a területet.

Borsányi Bea

Nemsokára újra kinyithat a játszótér Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A mintegy 15 éve létesült játszótér játékai mára igen rossz állapotba kerültek, de a koronavírus elleni védekezés miatt elvont bevételek miatt az önkormányzatnak nem maradt pénze felújításra. Csontos Péter önkormányzati képviselő állt elő az ötlettel: csinálják meg társadalmi összefogásban, amit lehet. Az akcióra a hétvégén került sor, az Iszkom Kft. munkatársain és az önkéntes tűzoltókon felül mintegy 40 lakó vállalta a munkát. Ennek köszönhetően a játszótér nem csak megújult, de némileg át is alakult.

Nemsokára újra kinyithat a játszótér
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A játékok alól felszedték a felpöndörödött ütéscsillapító gumiburkolatot, a helyén 52 köbméter homok terítettek szét. Ezzel egy hatalmas, 160 négyzetméteres homokozó jött létre. A fajátékok elkorhadt részeit lecserélték, új csúszdát vettek és új kerítést építettek és egy sakktábla is készült. A képviselő sikeresnek minősítette az összefogást és reméli, lesznek még hasonlók a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában