megérett a felújításra

2020.06.19. 07:10

Színesebb lett Söréd játszótere

A kiszabadult, de sokáig el- és bezárt lakosok, valamint az önkormányzat közös erővel felújították, csinosították a játszóteret.

Palocsai Jenő

Még évekkel ezelőtt, pályázati forrásból készült el a sörédi játszótér, ám a szorgos gyermekhad játéka, valamint az időjárás viszontagságai miatt megérett a terület a felújításra.

Végh Rudolf polgármester és a település képviselő-testülete, pár helyi vállalkozó és a Sörédért Alapítvány is fontosnak tartotta a játszótér fazonigazítását.

A polgármester kérdésünkre elmondta: – Az akkor kihelyezett játékok gyártója és színe egy volt. Most, hogy mód és lehetőség nyílott rá, többféle színű festéket is vettünk, így már sokkal színesebb, vidámabb a játszótér, és még a sportpályát is szépítettük.

Igazi társadalmi munka volt, mondta Végh, ugyanis nemcsak képviselők és vállalkozók jelentek meg a szépíteni kívánt területen, hanem szülők, sőt teljes családok is. Közel harminc fő csiszolta és kente az elemeket, jó vastagon. Sok festék fogyott, de biztosan sokáig is védi majd a játékokat az új bevonat.

A fémvázas játékokat lecsiszolták, majd lefestették. Kicserélték az ugrálóvár oldalán a sérült elemeket, és új ülőfelületet kaptak a rugós játékok és a mérleghinta is. Felállítottak egy kis házikót, hogy el tudják tárolni a téren hagyott, illetve felejtett kisebb játékokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában