Óriáskerék Velencén

2020.06.10. 07:05

Rejtélyes óriáskerék magasodik a Velencei-tó partján

Óriáskerék magasodik a Velencei-tó mellett, amelyet meglepődve vettek szemügyre a lakosok, de a velencei önkormányzat is. A kérdés az: vajon elindul vagy le kell bontani? A városvezetés ugyanis állítja, nem tudott semmit az ügyről.

FMH

Valaki mobil óriáskereket épített közvetlenül a tóparton a Velence Korzó területén. A város hivatalos nyilatkozatából ítélve ez az építmény meglepődést okozott a városvezetés körében, nem is tagadják: a város önkormányzatának „előzetes tudomása nem volt az óriáskerék kiépítéséről”.

Sőt, nem tudják, ki az üzemeltetésért felelős személy, milyen dokumentáció áll rendelkezésre annak felépítéséhez, működtetéséhez

Az óriáskerék kedden délután még állt, az üzemeltetéshez az önkormányzat
nem járult hozzá Fotó: Nagy Norbert / FMH

Egy helyi rendelet szerint a tóparttól 30 méteren belül öt méternél magasabb építmény nem húzható fel, márpedig ez a fesztiválkerék ennél magasabbnak tűnik. A korzó területén felállított kerék feltöltött területen van – áll szintén a nyilatkozatban, ki nem fejtve, hogy ez miért lehet fontos kérdés. A Velence Korzón kedden délután már nem értünk el illetékest, ezért megkérdeztünk egy, a velencei szolgáltatótól független szakembert a témában.

Szakmai berkekben ugyanis izgatottan figyelik, vajon elindul-e a velencei óriáskerék, tekintve hogy számos előzetes tanulmányra, vizsgálatra és engedélyre is szükség van ahhoz, hogy erre sor kerülhessen. Az olyan mutatványos berendezéseket például, mint a Velencén felállított óriáskerék, műszaki vizsgálat céljából be kell mutatni a hatóságoknak még az első hasz­nálatbavétel előtt.

A témát folytatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában