adományosztás és méz

2020.06.03. 07:25

Perkátán adtak és kaptak is

Sűrűre sikerült a pünkösdi hétvége Perkáta településén – csupa jó tett övezte az ünnepet.

Korondy Tamás

Sokáig ehetnek mézet a gyerekek Perkátán

Fotó: Somogyi Balázs

A katolikus egyházközség Kisboldogasszony Alapítványa és Karitász csoportja élelmiszercsomagot adott 80 rászorulónak vagy családnak a hétvégén a templomnál, ezzel is próbálva segíteni a pünkösd megünneplését – tájékoztatta a település polgármesterét Virág Györgyné, az alapítványi kuratóriumi elnöke, aki hozzátette: nagyon jó érzés volt a szervezők számára, hogy ismét segítettek a perkátai vállalkozók, és mellettük több magánszemély is a kezdeményezést.

Sokáig ehetnek mézet a gyerekek Perkátán
Fotó: Somogyi Balázs

– A karitatív akcióhoz csatlakozott a Perkátáért Közalapítvány is, amely április 1-jén hirdetett meg adománygyűjtést Családok támogatása címmel. (Mint már a múlt héten megírtuk, 11 perkátai koronavíruskárosult kapott 10 ezer forintos vásárlási utalványt, melyet a helyi üzletekben tudnak beváltani, ezzel is támogatva a perkátai vállalkozásokat – a szerk.). Ennek második körében az alapítvány támogatta az egyházközség pünkösdi adományosztását 118 000 forint értékű élelmiszer felajánlásával, amit perkátai üzletekből szerzett be. A vállalkozók, a magánszemélyek, a közalapítvány, a Kisboldogasszony Alapítvány és a Karitász jóvoltából a 80 támogatott család egyenként 4105 forint összegű adománycsomagot kapott – tájékoztatta lapunkat Somogyi Balázs polgármester.

A múlt héten már újra megnyitott a perkátai óvoda is, ahová mindennap nagyjából ötven gyermeket hoztak a szüleik.

Ennek okán Cruceru Emilian Mircea perkátai méhész, aki egyébként már nem először adományoz az intézménynek, 30 kilogramm mézet ajánlott fel az óvodának és adta át azt három rekeszben Cseréné Marczal Zsuzsanna óvodavezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában