Adomány gyerekeknek

2020.06.12. 07:10

Ötödször érkezett meg a Coop Segély Alapítvány kamionja Fejér megyébe

A Coop Segély Alapítvány az üzletlánc országos társadalmi kezdeményezése, amelyet a 2010-es nagy árvíz és a vörös­iszap-katasztrófa idején hoztak létre.

Sági Zoltán

Az adományt Gáll Zoltán adta át Deresné Tanárki Máriának Fotó: NN / FMH

Fotó: NAGY NORBERT

A szervezet 2011-ben döntött az országos támogatáspolitikáról, melynek fókuszába az állami gondozott, különleges ellátást igénylő gyermekek kerültek. Ennek keretében az alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén, immár ötödször az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja adományát, így Fe­jér megyébe is megérkezett a Coop Segély kamionja. Ezúttal 8268 gyermekhez jut el országszerte összesen 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop saját márkás alapélelmiszerekből álló adomány. Fejér megyében ebből idén 359 gyermek kap összesen közel 4 tonnányit. Az idei különleges helyzet volt, mert míg korábban gyermekek is jelen lehettek, most a pandémiás helyzet miatt az adomány célzottjainak távol tartásával történt az átadás a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat udvarán, ahová a Coop Segély kamion tegnap reggel érkezett meg.

Az adományt Gáll Zoltán adta át Deresné Tanárki Máriának Fotó: NN / FMH

– Mi élelmiszer-kereskedők vagyunk, ezzel tudunk segíteni – mondta el az átadáskor Gáll Zoltán, a CO-OP Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja, aki hangsúlyozta, az adományozásnak az is célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a gyermekvédelmi intézményekben dolgozók lelkiismeretes munkájára és az összefogás szükségességére. Utalt rá: a más társaságok számára is példaértékű segítségnyújtás logisztikai és szervezési költségeit idén is a CO-OP Hungary Zrt. vállalta, ezzel is csökkentve az alapítvány költségeit. Az adományt minden megyében az üzletlánc tulajdonosai és régiós vezetői adják át személyesen. A Fejér megyei szállítmányt Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője vette át, aki gondoskodik annak megyei szintű elosztásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában