június végén már ülésezik a képviselő testület

2020.06.25. 07:15

Ismét visszaállhat a régi rend Szabadegyházán is

Újból elindulhat az élet – bármilyen furcsán is hangzik ez a félmondat. Szabadegyháza polgármesterével beszéltünk településen várható intézkedésekről.

Korondy Tamás

Ismét felszabadultan élhetik mindennapjaikat a szabadegyházi lakosok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az orvosi- és fogorvosi rendelőben egyelőre még továbbra is bejelentkezés alapján fogadják a betegeket, éppen azért, hogy a személyes találkozások, a csoportosulások számát csökkentsük. Időpontot kérni telefonon, emailben lehet. A nőgyógyászati rendelés ez alatt az időszak alatt szünetelt, de az elmúlt héttől már újra rendel szerdánként Berzsenyi főorvos. A gyerekorvosi rendelésben hamarosan visszaáll a heti kétszeri rendelési idő. – kezdett bele közleményszerű tájékoztatójába a település polgármestere.

Egriné Ambrus Andrea elmondása szerint az óvoda sem működik teljes létszámban, jelenleg nagyjából 20 gyereket visznek a szülők a megőrzőbe, ez a teljes létszámnak kevesebb mint harmada – nekik és a rászorulóknak a veszélyhelyzet időszaka alatt biztosították a napi háromszori étkezést.

– A nagyobb nyári programokat (Cukorfalat Fesztivál, Falunap – a szerk.) lemondtuk, az augusztus 20-ai megemlékezés a korábbiaknál szűkebb körben, hivatalos formában kerül megrendezésre. Sajnos a szeptemberi Mobilitási Hét elmarad, az idősek napját a hagyományos keretek között nem tartjuk meg, ugyancsak elmarad a szüreti bál és felvonulás, csak úgy, mint a novemberi egészségnap.

Ismét felszabadultan élhetik mindennapjaikat a szabadegyházi lakosok
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pandémia értelemszerűen több település anyagi helyzetét kilátástalanná tette, Szabadegyházán sem tudják, meddig ér pontosan a takaró.

– Az energetikai korszerűsítési támogatásokat ebben az évben még feltehetően tudjuk támogatni, ám arra nem tudunk garanciát vállalni, hogy erre a jövőben is lesz forrás. A civil szervezetek, egyházak támogatásáról nem döntöttünk, az új civil rendelet alapján ennek ellenére értesítettük a őket, hogy az új szabályoknak megfelelően június végén, július elején döntünk leghamarabb az esetleges támogatásokról.

Például a játszótereket már újra lehet használni a településen, ám a betervezett új játékokat még nem telepítették, ugyanis folyamatban van egy Magyar Falu pályázati lehetőség játszóterek felújítására. Erre 5 millió forint értékben pályázott Szabadegyháza az előző hét folyamán.

– Június végén ülésezni fog a képviselő-testület, ahol közel 30 napirendi pontban kell döntenünk, ahol a tavalyi évről szóló beszámolók, támogatások, és a költségvetés újragondolása lesz napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában