Új helyen fogad

2020.06.19. 15:45

Fogorvosi rendelővel gyarapodott Sukoró

Vadonatúj fogorvosi rendelőintézet ünnepélyes átadására kerülhetett sor csütörtökön Sukorón. Pont került az i-re, fogalmazott a polgármester asszony, utalva arra, hogy a kis velencei-tavi település intézményhálózata az elmúlt tíz évben jelentősen megújult.

S. Töttő Rita

Az elmúlt tíz évben a mai nap tette fel az i-re a pontot – fogalmazott Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró polgármestere csütörtökön a vadonatúj fogorvosi rendelő átadásán. Ezzel arra utalt, hogy az elmúlt tíz évben megújult a településen minden olyan, szolgáltatást biztosító intézmény, amely az önkormányzati alap-feladatellátás körébe tartozik. Az önkormányzat a fogorvosi rendelőre elnyert 25 millió forintos pályázati támogatáshoz 23 millió forint értékben saját forrásait is jelentősen hozzátette. A sukorói fogakat Gőbölös Kinga doktornő fogja rendben tartani, a székben ülő hölgy pedig az asszisztens, Brunnerné Bocsor Veronika.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fogorvosi rendelő köszönhető annak, hogy az önkormányzat a 25 millió forintos pályázati támogatáshoz 23 millió forint értékben saját forrásait is hozzátette – derült ki az ünnepélyes átadáson, melyen köszönetet mondott Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

Gyerekek körében vágta át a szalagot Molnár Krisztián (j5), Tessely Zoltán (j4) és Mészárosné Hegyi Gyöngyi (j3)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt tíz évben a mai nap tette fel az i-re a pontot – emelte ki a település vezetője, utalva arra, hogy ez alatt a tíz év alatt újult meg Sukorón minden olyan, szolgáltatást biztosító intézmény, amely az önkormányzati alap-­feladatellátás körébe tartozik. Az első projekt, a háziorvosi rendelő megújulása szorosan kapcsolódik a mostanihoz, ugyanis a fogorvosi rendelő mellett található. Ezt követte a kultúrház, a könyvtár-borház, az óvoda- és iskolabővítés, az új bölcsőde létrehozása – sorolta Mészárosné, hozzátéve, hogy reményei szerint ez a dinamikus fejlődés nem áll meg.

 

– Az, hogy megvalósulhatott ez a beruházás, részben pályázati pénzből, részben pedig önkormányzati hozzájárulásból, nagy dolog – emelte ki Tessely Zoltán is, aki 2010 óta országgyűlési képviselő, s mondja: azóta közel 1 milliárd forint fejlesztési pénzt sikerült Sukoróra hozni.

A sukorói fogakat Gőbölösné Sztafa Dorota doktornő fogja rendben tartani, képünkön helyettese, Gőbölös Kinga doktornő, a székben ülő hölgy pedig az asszisztens, Brunnerné Bocsor Veronika.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke pedig az összefogást emelte ki, melynek köszönhetően a forrásokat sikerült összesíteni. Hangsúlyozta: jelenleg is azon dolgoznak, hogy egy 400 millió forintos bölcsőde, óvoda épülhessen a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában