Akár mint egy közös ötletbörze

2020.06.30. 07:10

Fejér megyében élő ismert, elismert embereket kérdeztünk a nemzeti konzultációról

Június 30-án, azaz ma újabb háztartásokba kezdik postázni a nemzeti konzultációs kérdőívet, amely elsősorban a magyarországi gazdaság helyzetével kapcsolatban kéri ki az állampolgárok véleményét. Így a többi között ismert és elismert személyek álláspontjára is kíváncsi a Kormány.

FMH

Kozáry Ferenc Fotó: PT (archív)

Kozáry Ferenc színész minderről úgy vélekedik, ha az országvezetés úgy gondolja, szükséges és hasznos egy ilyen konzultáció megtartása, az állampolgárok jó, ha élnek a válaszadás lehetőségével, s visszaküldik az íveket. Az űrlap ismeretében elmondta: a kérdésfeltevők helyében árnyaltabban fogalmazott volna, s nem csak eldöntendő kérdésekre keresne választ, hiszen egy-egy témakör túlmutat az igen és a nem feleleteken. Hozzátette: a szándékot érti emögött, hiszen – sporthasonlattal élve – ebben az országban többféle néző ül a nézőtéren, a látottakat pedig mindenkinek meg kell értenie.

Kozáry Ferenc
Fotó: PT (archív)

Vida Krisztina székesfehérvári tisztviselő kiemelte: egy demokráciában fontosnak tartja az efféle konzultációt. – Aki olvasta Platón Az állam című dialógusát, tudja, miről beszélek – húzta alá. A tisztviselő már ki is töltötte a kérdőívet, jól ismeri az abban szereplő kérdéseket. Általánosságban úgy látta, olyan felvetések szerepelnek a papíron, amelyek megvitatása előrelépést jelent az országnak. Noha nagy részük a gazdasághoz kapcsolódik, s többen nyíltan vállalják, hogy nem értenek ehhez a témakörhöz, Krisztina azt ajánlja, ők is töltsék ki az ívet, mert így kap az országvezetés egy teljesebb képet. Ráadásul – mint megfogalmazta – a felső vezetés a beérkező válaszokból egy külön ötletbörzét is tarthat, amely során az is kiderülhet, milyen irányban érdemes elindulni az ország stabilizálását, erősítését tekintve.

Vida Krisztina (b)
Fotó: NZP (archív)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában