Huszka Gergely Rendvédelmi Tábor

2020.06.09. 07:35

Bár a kaland idén elmarad, a táborzászlót szűk körben felvonták Mezőszentgyörgyön

A térség általános iskolásai első alkalommal 2016 júniusában kóstoltak bele a rendőrök, katonák, tűzoltók, mentők és polgárőrök mindennapjaiba a rendvédelmi táborban.

V. Varga József

A jenői tábort a fülei, majd a kislángi és tavaly a polgárdi tábor követte. Az idén Mezőszentgyörgy adott volna otthont a Huszka Gergely Rendvédelmi Tábornak, de a járvány közbeszólt – mondta el lapunknak Krista István, a szentgyörgyi Polgárőr Egyesület elnöke, aki ötletgazdaként Pál Norbert rendőr őrnaggyal, a Polgárdi Rendőrőrs parancsnokával eddig állandó jelleggel betöltötte a táborparancsnoki tisztet.

A tábor névadója, Huszka Gergely 1982-ben született Enyingen, a rendőrséghez 2008 óta kötődött: Fehérváron nyomozóként szolgált és védett, 2012-ben rendőr főhadnaggyá léptették elő. Szabadidejében szívesen ejtőernyőzött, ez lett a végzete: 2015-ben hunyt el.

A tábor közösségi oldalán számos 7. és 8. osztályos fiú és lány firtatta: mikor lesz az idén az a várva várt, kihívásokkal teli négy nap? Az a fránya vírus… – jegyezte meg fanyarul Krista István. A szervezőknek úgy kellett dönteniük, hogy az idei kaland elmarad, de egyet ígérhetnek: jövőre mindent bepótolnak. Addig is mindenkinek egészséges nyarat kívánnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában