Az új fogorvos négy település lakóit látja majd el

2020.06.16. 07:05

Az orvos náluk családtag – Kincsesbánya új házi- és fogorvost kapott

Minden település életében kiemelt figyelem kíséri az egészségügyi ellátást, hiszen a helyi közösségnek nagyon fontos tagjai az orvosok, valamint az őket támogató asszisztencia tagjai.

Tihanyi Tamás

A kincsesbányai egészségház a jövőben sem marad orvos nélkül

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Kincsesbányán az elmúlt egy év hatalmas változásokat hozott ezen a téren, mivel 2019 nyarán, a lakosság szolgálatában eltöltött 34 év után nyugdíjba vonult községünk háziorvosa – mondta Murányi Mariann polgármester. – A véletlenek hátrányos összjátékaként pedig ezt követően, idén tavasszal közkedvelt fogorvosunk is elbúcsúzott a pácienseitől, befejezve Kincsesbányán az általa nyújtott fogorvosi szolgáltatást. Ismerve a tartósan betöltetlen Fejér megyei háziorvosi és fogorvosi körzetek számát, rendkívüli feladat hárult ránk, hiszen a község lakói egyértelműen megoldást vártak a problémára.

A kincsesbányai egészségház a jövőben sem marad orvos nélkül
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fogorvoslás szempontjából ráadásul négy település lakosságának ellátásáról van szó.

– Talán könnyebbnek ígérkezett volna egy csillag lehozása az égről, mintsem két orvos egyidejű biztosítása a lakosság részére, különösen, hogy a megoldást nehezítette a hosszú praxisjogi várakozási idő, majd a fogorvos esetében a koronavírus miatti veszélyhelyzet életbe lépése – folytatta a településvezető. – Mindezek ellenére, sőt talán éppen ezért, az erejét megsokszorozva dolgozott minden érintett a feladaton. Az adminisztratív és praxisjogi teendők, a kötelező engedélyezési eljárások tisztázását követően a tervek szerint 2020. július elején megkezdi háziorvosi szolgálatát a településen Kosztelny László, aki a helyettesítési feladatot maximális közmegelégedésre ellátó Szunyogh Erzsébettől veszi át a stafétabotot. A doktor urat a község lakói hatalmas bizalommal várják, hiszen sokukat már az édesapja is kezelte annak idején.

A jó híreknek ezzel még nincs vége, ugyanis a fogorvosi szolgáltatás sorsa ugyancsak megoldódni látszik a településen. A rendelkezésre álló rövid idő, a járványhelyzet és az egyre sürgetőbb lakossági elvárások hatalmas nyomása alatt, a „kutatómunka” és a kitartó tárgyalások eredményeként sikerült a fogorvosi pozícióra is megtalálniuk az ideális szakembert. Az új doktornő a jövőben kincsesbányai központtal négy település lakosságának fogászati kezelését látja majd el, így a kincsesiekkel örülhetnek Iszkaszentgyörgy, Isztimér és Bakonykúti fogorvosi ellátásra szoruló lakói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában