5 milliárd forint

2020.06.27. 07:45

Az Alba Regia SC csarnokának tereprendezés zajlik, de az építés csúszhat

A kosár- és kézilabdacsarnok építése jelenleg az első fázisban tart, a tereprendezés már megkezdődött, azonban a kivitelezés valószínűleg csúszni fog.

Héjj Vivien

Egyelőre a régi épületek bontása zajlik a területen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa mögötti területen már tavaly májusban elhelyezték az időkapszulát, amely egy építkezés kezdetét jelezte. Egy komplex beruházás megvalósítására kapott néhány éve engedélyt az Alba Regia SC.

– Amellett, hogy sportcsarnok lesz, tudásközpontként is szolgál majd, ahol az oktatás, a sport és az innováció összekapcsolódhat. Minden engedélyünk megvolt a beruházás megkezdéséhez, januárban kiválasztottuk a kivitelezőt, ám a koronavírus miatt nem kezdődhettek meg azonnal a munkálatok – monda el lapunknak Balássi Imre, az egyesület elnöke.

Jelenleg a kivitelezés első szakasza zajlik, ami magában foglalja a tereprendezést, bontásokat, lőszermentesítéseket. A kezdeti tervek szerint 2021-re készült volna el a multifunk­cionális csarnok. A projekt alapvetően taotámogatásból és önkormányzati finanszírozásból valósult volna meg, ám a források hiánya miatt valószínűleg a tervezett időpont nem tartható, ám a csúszás mértéke egyelőre képlékeny.

Egyelőre a régi épületek bontása zajlik a területen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A beruházás mintegy 5 milliárd forintba kerül, ebből a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 3,5 milliárdot biztosít, míg a város önereje 1,5 milliárd forint lett volna. Felkerestük az önkormányzatot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a jelenlegi költségvetési helyzetben a város az önerőt egyelőre nem tudja biztosítani. Arról is kérdeztük az Alba Regia SC elnökét, hogyan tudják a hiányzó összeget pótolni.

– Történtek jogszabályi változások, melyek lehetővé teszik az összeg pótlását. A támogatás intenzitása nő, illetve a műszaki tartalom több ütemben valósul meg. Fontos figyelembe venni az önkormányzat jelenlegi helyzetét, ám úgy gondolom, a városnak szüksége van erre a beruházásra – tette hozzá Balássi Imre.

Az új csarnokban egyaránt rendezhetnek majd hazai és világversenyeket is, mindegyikre alkalmas lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában