nagyon összetett és sokrétű

2020.06.16. 07:20

A falu szolgálatában áll az iszkaszentgyörgyi Miski Ádám

A Falugondnoki szolgálat korábban 600, idén januártól 800 lakosnál kisebb településen, illetve külterületi lakott helyen működhet. Iszkaszentgyörgyön 2009 óta van falugondnok, munkájának jogosultságát a település három külterülete adja.

Borsányi Bea

Miski Ádám a beszámolóval egy időben vizsgázott is

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

Miski Ádám négy éve él a településen, két éve tölti be a falugondnoki pozíciót. Munkájáról, illetve a falugondnoki pozíció fejlődéséről is mesélt hétfőn kora délután abban az újonnan kialakított szociális intézményben, amelyben hamarosan az idősek nappali ellátása zajlik majd. Ugyancsak itt kap helyet a falugondnok irodája is, ám az épület átadása a koronavírus-járvány miatt egyelőre csúszik.

Miski Ádám a beszámolóval egy időben vizsgázott is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

Ahogy az előadás vége felé kiderült, a fórum nemcsak a falu tájékoztatására szerveződött, de ez volt a falugondnok gyakorlati vizsgája is, ezért az eseményen részt vett Kozma Judit, a Vas, illetve Győr-Moson-Sopron megyei Falugondnoki szolgálat elnöke is. Miski Ádám beszámolójából kiderült, az iszkaszentgyörgyi szolgálat nagyon összetett és sokrétű, feladatai nemcsak a szociális ellátásban való részvételre terjed ki, de napi szintű kapcsolatban áll az iskolával, a könyvtárral és a civil egyesületekkel is. Munkájáról a jelenlévők pozitív visszajelzéseket adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában