Koronavírus Fejérben

2020.05.22. 07:15

Újratervezés alatt a fehérvári nyári programok

A polgármester online fogadóóráján a legpopulárisabb témakör a járvány után újrainduló városi élet volt.

Héjj Vivien

– Életet szeretnénk a Belvárosba, de ez nem jelentheti azt, hogy bulinegyeddé változzon a Belváros – mondta lapunknak Cser-Palkovics András Fotó: FMH-archív

Cser-Palkovics András közösségi oldalán ismét lehetett kérdezni. Ezúttal is érkeztek kérdések a város életével, a járványhelyzet utáni időszakkal összefüggően.

Számos megkeresés érkezett az augusztus 20-i Koronázási Szertartásjátékokkal kapcsolatban. A polgármester válaszában elmondta, hogy a nyári rendezvénysorozatok még újratervezés alatt állnak, valószínűleg idén csökkentett tartalommal rendezik meg a szokásos ünnepi műsorokat.

A városi parkok rendbetétele is foglalkoztatta a fogadóóra résztvevőit. Egy kérdező arra volt kíváncsi, civilként lesz-e lehetőség szemétszedésre és a közterületen elhelyezett padok lefestésére. Mint kiderült, az önkormányzat még a járványhelyzet előtt tervezett egy széles körű, önkénteseket koordináló programot, ahol ilyen jellegű feladatokra lehetne csapatokba rendeződve vállalkozni. A tervet a vírus ellenére nem vetették el, így a jövőben vélhetően lehetőséget kapnak a tenni akarók arra, hogy meg­szépítsék a közterületeket.

A Campus sétány felépülésének ideje is a témák között szerepelt. Cser-Palkovics András elmondta, amikor a közbeszerzési eljárás eredményes lesz, azaz lesz olyan vállalkozó cég, amely a rendelkezésre álló pénzből felépíti a sétányt, akkor elkezdődhetnek a munkálatok. A kiviteli tervek hamarosan elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában