Koronavírus Fejérben

2020.05.25. 07:10

Tisztasági csomagok találnak új gazdákra szerte Fejér megyében

A tisztálkodási szerek a háztartások alapvető kellékei. Ám sajnos nem mindenhol.

Szanyi-Nagy Judit

Pénteken Szabadbattyánban vették át a csomagokat az új „gazdák” Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Előfordul, hogy egy család vagy egy egyedül élő személy nem engedheti meg magának, hogy a mindennapokban szükséges tisztálkodási szereket megvásárolja. A nélkülözhetetlen vegyi áruk – amelyek között van tusfürdő, szappan, papír zsebkendő, mosogatószer, fogkrém, mosószer és toalettpapír is – ezúttal Fejér megye több pontjára is eljutnak a rászorulók részére három szervezet, a Sziti Szociális Egyesület, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány és az Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány lelkes önkénteseinek jóvoltából.

A járványügyi helyzet idején kifejezetten elengedhetetlennek számító termékeket 16 éven felüliek igényelhették, előzetesen.

Felső korhatár nem volt. Az űrlapot az interneten érhették el az érdeklődők.

Ez alapján Enyingen, Kislángon és Mátyásdombon 1813 főnek tud segíteni a három szervezet, Székesfehérváron, Úrhidán, Kőszárhegyen és Szabadbattyánban összesen 1200 családhoz jutnak el az adományok, Sárbogárdon, Cecén, Alapon és Sáregresen pedig összesen 1199 család mindennapjait könnyítik meg az ingyenes tisztasági csomaggal.

Pénteken Szabadbattyánban vették át a csomagokat az új „gazdák”
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A három projekt mindegyike pályázati forrásból valósulhat meg, hol a mezőföldi közösségek fejlesztése, hol a társadalmi szerepvállalás erősítése, hol pedig az értékalapú közösségfejlesztés és társadalmi jólét címszó alatt. Mindegyik az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

Rózsás Ildikó szervezőtől tudjuk: a veszélyhelyzet idején a csomagok átadása nem egyszerre és nem egy helyen történik – elkerülve, hogy sok ember találkozzon egy ponton és érintkezzen egymással. Éppen ezért az önkéntesek napról napra házhoz viszik az összeállított csomagokat az előzőleg megjelölt Fejér megyei településeken élő családokhoz. A találkozás előre egyeztetett időpontokban történik; az átvételről fényképes dokumentáció készül – amelyen az átvevő személye nem beazonosítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában