élelmiszer-csomagot készítettek össze

2020.05.14. 07:15

Százhúsz csomagnyi szeretet Igaron

A nehéz időkben kiváltképp gondolnak Igaron a nehéz sorsú, nehéz helyzetű családokra, emberekre.

Szanyi-Nagy Judit

Az Igari Református Egyházközség, az önkormányzat és a helyi ábécé összefogásából jöttek létre azok az élelmiszercsomagok, amelyeket nemrég Igaron, Igar-Vámon és Igar-Vámszőlőhegyen osztottak szét a rászoruló családok között.

Molnár István polgármestertől tudjuk: a kék-fehér zacskókban liszt, cukor, tej, étolaj, hagyma, burgonya, rizs és búzadara kapott helyet, vagyis minden olyan termék, amely a mindennapi életet legalább egy kicsit megkönnyítheti. Összesen százhúsz darab „összeállítás” talált gazdára.

„A csomagért az jöjjön, aki úgy érzi, hogy súlyosan nehéz megélhetési helyzetbe került. Az adomány mennyisége korlátozott, csak a készlet erejéig tudjuk biztosítani.” – ekképpen szólt az átadást hirdető plakát szövege. Ezt az elöljáró úgy indokolta: mivel nem mindenki kerülhetett a látóterükbe, nem tudhatták, tudhatják minden egyes lakosról, hogy az elmúlt napokban, hetekben munka vagy fizetés nélkül maradt-e. Ezért nem határozták meg pontosan, ki számít nehéz sorsú, nehéz anyagi helyzetű embernek, családnak.

A szeretetcsomag mellett – aki szeretett volna, vagy szükségét érezte – szájmaszkot is hazavihetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában