nyolc héten át

2020.05.29. 16:50

Megtartják a hagyományos fehérvári, önkormányzati táborokat

Az új szabályok lehetővé teszik táborok szervezését a nyári időszakban, ezért úgy döntöttek, hogy a hagyományos önkormányzati táborokat is megtartják.

feol.hu

Át lehet persze gondolni az adózási struktúrát, de akkor ezt nem ad hoc módon kell megtenni! Fotó: FMH

Fotó: FMH Archív

  • A speciális helyzetre tekintettel létszámkorlátozással, heti maximum 200 fővel működik majd a Napraforgó Városi Napközis Tábor (Bregyó köz). Június 2-ától, keddtől várjuk majd a jelentkezéseket – kizárólag online a szervezést végző Városgondnokság honlapján keresztül, a helyeket az érkezési sorrend szerint osztják be. A létszámkorlátozásra tekintettel több turnus indul: június 29. és augusztus 19. között nyolc héten át várjuk a fehérvári általános iskolás korú gyermekeket. A napközis táborban idén is csak az étkeztetésért kell fizetniük a szülőknek, és a tanév közben kedvezményre vagy ingyenességre jogosult gyermekek a tábori étkeztetésben is megkapják ezeket a könnyítéseket. Az Önkormányzat ezzel is szeretné segíteni a családokat ebben a nehéz időszakban. Részletes információk a táboroztatásról: varosgondnoksag.hu/bregyo-kozi-napkozis-tabor.
  • A velencei bentlakásos tábor viszont idén nem kerül megrendezésre, mert ott a Modern Városok Program keretében, állami forrásból teljesen megújul a tábor, amely ezt követően immár téli időszakban is alkalmas lesz táborok tartására.
  • Dolgozunk rajta, és hamarosan bejelentjük az óvodák és bölcsődék nyári működési rendjét. Ennek kialakításában természetesen tekintettel leszünk arra, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok szülőnek szinte elfogyott az éves szabadsága.
  • Sokan kérdezték, hogy lesz-e lehetőség idén óvodai ballagásokra. A vonatkozó előírások figyelembevételével és az alábbi szabályok szerint lehet ezeket városunkban megrendezni: június 20-a utáni időpontban; óvodai csoportonként külön; nem zárt térben, hanem az udvaron; minden gyermek részéről két felnőtt vehet részt a ballagáson; a felnőttek számára kötelező a maszk használata. Azt kérjük, hogy az óvodavezetők az óvónőkkel és a szülőkkel egyeztessenek a részletekről.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában