Lelassult a világ

2020.05.24. 14:15

Katóné Szántó Márta üzenete: Lássuk meg a jót!

Furcsa ez a helyzet most, itthon vagyok hosszú hetek óta. Nem találkozhattam eddig a gyerekeimmel, unokáimmal, és az iskolában a tanítványaimmal, kollégáimmal – mondja a selyemfestő, színszörföző, digitális alkotó.

V. Varga József

Selyemfestő, színszörföző, digitális alkotó

Fotó: Katóné Szántó Márta

– Nemcsak a világ lassult le körülöttem, én is lelassultam. Nem nyüzsgök, kevesebb a stressz az életemben. Befelé fordulok, olvasok, meditálok, filmeket nézek. Kapcsolataimat az internet adta lehetőségekkel élem, nem vagyok távol a szeretteimtől sem. A gyerekeknek online tartom a rajzórákat, szorgosan küldik nekem munkáikat, én pedig biztatással alkotó munkára hívom őket – meséli Katóné Szántó Márta.

A közösségi oldalon létrehozott egy zárt csoportot Hiányzol – online ölelés címmel, ahol a diákok beszélgethetnek, megoszthatják egymással az élményeiket. Fotópályázatot is hirdetett: lássuk meg a jót és a teremtett világ szépségeit. Bár nem találkozhatunk, de az online ölelés is jobb, mint a magány. Ha vége lesz a bezártságnak, kiállítást rendeznek az iskolában a képekből. Már előre örül, mert ennyi virágot, ilyen szép tavaszt láttak a lurkók gyermekszemeikkel ebben a nehéz helyzetben is.

Selyemfestő, színszörföző, digitális alkotó

– A felnőtteknek üzenem: magunk is gyűjtsük a szépet, támogassuk magunkat a jóval, lélekemelő filmeket nézzünk, ne rémisztő híradásokat, olyan könyveket olvassunk, amik építenek bennünket, erősítik hitünket – folytatja Márti. – Én most A lélek dolgai című könyvet olvasom, a Nyitott Akadémia válogatott előadásait. Önmagunk felé. Egymás felé. Izgalmas olvasmány, ha valaki érdeklődik az önismeret, az önfejlesztés, a lelki önvédelem és a tudatszintek közötti barangolás témaköreiben. Nekem fontosak ezek a témák, mert magamat keresem évek óta. Alkotó emberként a festményeimben, a betegségeimben, a lelkem mélyén.

Katóné Szántó Mártának időközben egy saját könyve is megszületett: címe Imágó – Emlékképek előző életeimből. A festményeibe írta bele megélt történeteit. Nem könnyű olvasmány, de megmutatta számára, hogy mennyi félelmet, sérülést, fájdalmat hordozunk magunkkal a tudatalattinkban.

Az érdeklődők a honlapján megnézhetik a festményeit, elolvashatják a kötet első hetven oldalát, eldönthetik, szükségük lehet-e kézbe venni, naponta forgatni.

– Úgy vélem, hogy munkáimmal szépséget és lelki jóságot üzenek, nem aggódást és nem félelmet – teszi hozzá Katóné Szántó Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában