az ország védelméért

2020.05.30. 14:15

Honvédelmi elismeréseket kapott Cser-Palkovics András és Spányi Antal is

A honvédelem napja alkalmából adtak át elismeréseket pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

FMH

„Nagyon kedves, sokak által várt időszaka az évnek az advent, amely ma este kezdődött meg. Advent a várakozás ideje, várakozunk a karácsonyra, Krisztus születésének, a szeretetnek az ünnepére. Ezen az estén fellobbannak az ünnepi fények, az adventi koszorún az első gyertya lángja, amely arra szólít minket, legyünk fényeskedő emberek, vigyünk fényt és szeretetet a világba” – fogalmazta meg gondolatait Spányi Antal megyéspüspök vasárnap este a Városház téren, ahol Cser-Palkovics Andrással közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát. Ezt követően a tizenegy fehérvári általános iskola 425 diákjából álló, kifejezetten erre az eseményre összeállt Kisangyalok Kara, majd Kocsis Tibor adott műsort a zsúfolásig megtelt téren. A megyében természetesen más településeken is kigyúltak az adventi fények.

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért a Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatát érdemelte ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Spányi Antal megyés püspök – adta hírül a kommunikációs központ. Az ország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért a Honvédelemért Kitüntető Cím harmadik fokozatát kapta Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke.

Vezető képünkön a tavalyi adventi gyertyagyújtáson látható Spányi Antal és Cser-Palkovics András. Fotó: FMH-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában