hamarosan elkészül a Dózsa györgy utca

2020.05.25. 15:00

Érdemes a móriaknak türelmesen várni, közel már a cél

Lassan egy hónapja nem lehet parkolni a Dózsa utcában a felújítási munkálatok miatt. Bár okoz némi kellemetlenséget, érdemes türelmesen várni, mert hamarosan visszatérhetnek a kocsik, sokadmagukkal akár.

Palocsai Jenő

Így fest most a Dózsa utca. Több lesz a parkolóhely Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Mór egész belvárosa megújul, hallgatva az idők szavára és a lakosok megfogalmazott igényeire. A fejlesztési tervek egy nagy, mindent magába foglaló változás alapjait tették, illetve teszik le. Az elmúlt időszakban megújult sok középület, iskola és közterület. Épült új körforgalom, mely nagyon jól használható, és sokat gyorsít a belváros forgalmán, csúcsidőben is. A felújításoknak és átépítéseknek azonban vannak árnyoldalai is, ami nem mindig kellemes, akkor sem, ha csak átmeneti. Ilyen a Dózsa György utca most zajló felújítása is, ami miatt május 6. óta nem lehet parkolni a panelekkel szegélyezett utcán.

Így fest most a Dózsa utca. Több lesz a parkolóhely
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatok azonban töretlenül zajlanak, és – a rövid ideig tartó kényelmetlenségért cserébe – a korábbi pakolókból és a zöld felületből lefaragott részből új, sokkal több férőhelyes parkoló születik, ahol már nemcsak a lakók, hanem az oda látogatók is le tudják majd állítani az autójukat.

A folyamatban lévő beruházás során nemcsak a parkolók újulnak meg, hanem az útpálya is a Kórház utca és a Vértes Áruház előtti körforgalom között, sőt, a buszmegálló is szebb és modernebb lesz a Perczel-iskola előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában