mindenkinek figyelnie kell

2020.05.13. 15:15

Egyforma felelősség terheli a közlekedésben résztvevőket

A Szekfű Gyula utcai új körforgalomnál figyelték kedden a rendőrök, hogy hogyan is használják a gyalogos átkelőhelyeket a közlekedés résztvevői.

Palocsai Jenő

Így szabályos: tolva kell a biciklivel a zebrán átmenni Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: gaborfeherphoto

Májer László százados, a székesfehérvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója is a helyszínen volt és pár perc alatt több olyan szabálytalanságra is rávilágított, ami egy esetleges baleset kiváltója lehet. A szakember hangsúlyozta, hogy az autósoknak nagyon figyelmesen kell haladniuk és hogy a közlekedés legsérülékenyebb résztvevője ugyan a gyalogos, de ez nem jelenti azt, hogy neki nem kell figyelnie a forgalomra és ráér a telefonját nézni.

Így szabályos: tolva kell a biciklivel a zebrán átmenni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

A százados a kerékpárosokra is kitért, akik többsége tapasztalata szerint továbbra sem hajlandó leszállni a bicikliről és áttolni a fekete-fehér sávokkal jelzett szakaszon, hanem csak úgy átsuhannak, pedig olyankor szabálytalanok, és nem illeti meg őket a gyalogosoknak járó elsőbbség sem.

Májer felhívta a figyelmet, a járművezetők rendszeresen nem teszik ki a körforgalomban az irányjelzőt, és külön kiemelte, hogy a közlekedési szabályokat nem azért kell betartani, mert ott a rendőr és megbünteti azt, aki nem teszi, hanem azért, hogy mindenki épségben térjen haza, ahol már várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában