Színes és zöld, élettel teli balkonok és udvarok

2020.05.12. 07:30

Díjazzák a kerteket Szabadegyházán

Idén már harmadik alkalommal csatlakozott Szabadegyháza A legszebb konyhakertek mozgalomhoz, melynek dátuma a járványhelyzet miatt még nem dőlt el.

Korondy Tamás

Két évvel ezelőtt egy szabadegyházi család kertje az országos eredményhirdetésig is eljutott – idén is sikerben reménykedik a település Fotó: Erdélyi Sándor

– Már harmadik éve csatlakozunk A legszebb konyhakertek mozgalomhoz, amely már egy országos eseménnyé nőtte ki magát – mondta el lapunk megkeresésére Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza polgármestere, aki elmondta: a versenyben különböző kategóriákban (balkon, virágoskert, zöldség-gyümölcsös és a többi), különböző méretekkel lehet nevezni. Akár több számban is elindulhat egy nevező az ingyenes mozgalomban, melyen a nyár folyamán kertszemlét tart egy szakemberekből, ismertebb személyekből, de akár laikusokból álló zsűricsapat, melynek végeredményét általában augusztusban tartják – a koronavírus-járvány miatt idén ez a dátum azonban még nem fix.

Két évvel ezelőtt egy szabadegyházi család kertje az országos eredményhirdetésig is eljutott – idén is sikerben reménykedik a település
Fotó: Erdélyi Sándor

– A tavalyelőtti évben egy család, Erdélyi Sándor és felesége Szabadegyházáról egészen az országos eredményhirdetésig is eljutott. Ez nagyon nagy eredmény a mi településünkről, így különösen büszkék vagyunk rá. Egyébként az indulókat idén az önkormányzat is próbálja segíteni, amennyiben a helyi virágüzletből vásárolnak növényeket, úgy jelentős árengedményt kapnak.

Az idei A legszebb konyhakert mozgalomhoz a hivatalos honlap szerint Fejér megyéből Felcsút, Csákberény, Szabadegyháza, valamint Pusztaszabolcs csatlakozott – ez utóbbi városból már öt zöld terület is országos jelölést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában