hatalmas érvágás a településnek

2020.05.09. 07:10

Csőtörés okozott több mint 3 milliós kárt Abán

Minden település próbálja megvágni a költségvetését a korona­vírus-járvány miatt, de olykor jönnek nem várt kiadások is – Abán érkezett is egy, ráadásul nem kis összegben.

Korondy Tamás

Az elfolyt víz óriási érvágás a településnek Illusztráció: Nagy Norbert / FMH

Fotó: lovász lovász

Aba városának önkormány­zata tette közzé a Fejérvíz Zrt., vagyis a település ivóvíz-szolgáltatójától a hét elején érkezett két csekket, s az összegek meghökken­tőek: míg az egyik 1,45 millió, a másik 1,55 millió forintról szólt. Ez hatalmas érvágás a településnek, hiszen gyakorlatilag „kifolyt” a város zsebéből 3 millió forint.

– 2017 elejétől egészen 2018 nyaráig visszamenőleg kaptuk meg a rendezetlen számlákat – mondta el lapunknak Mikula Lajos, majd hozzátette: a kár csőtörésből keletkezett, mégpedig az önkormányzat udvarán található vízcső miatt.

Az elfolyt víz óriási érvágás a településnek Illusztráció: Nagy Norbert / FMH

– Egyre csak jöttek a számlák, februárban pedig elszállt az agyam, és egyik nap délelőtt megkértem a kollégákat, hogy most azonnal keressék meg a forrást. Délutánra megvolt az eltört vízcső, amelyből közel 3 évig folyhatott el a víz – mondta a polgármester. Felvetődött a kérdés, hogy miért egyben számlázták ki az összegeket, így megkerestük a Fejérvíz Zrt. illetéke­seit, hogy foglaljanak állást az ügyben.

– A nem lakossági felhasználási helyek esetében havonta végzünk vízmérőóra-leolva­sást, ami alapján havi rendszerességgel küldünk számlát a felhasználók, így Aba Város Önkormányzata részére is. Amennyiben a nem ­lakossági felhasználó a számla összegét az azon látható fizetési határ­időre nem egyenlíti ki, évente egy alkalommal egyenlegértesítőt és háromhavonta felszólító levelet küldünk részére, tájékoztatva az elmaradásról. Az egyenlegértesítőket az abai önkormányzat részére is megküldtük, aki több alkalommal felvette a kapcsolatot társaságunkkal, és egyeztette a számlákat és befizetéseket.

A tartozást a város részletfizetésben fogja rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában