Koronavírus Fejérben

2020.05.18. 07:05

Ajándék ózongenerátor az Enyingi Mentőállomásnak

Viplak Tibor polgármester és Molnár Gábor önkormányzati képviselő magánszemélyként ózongenerátort adományozott a mentőállomásnak.

V. Varga József

Viplak Tibor (j) és Molnár Gábor ózongenerátort adományozott az Enyingi Mentőállomásnak Fotó: Mentőállomás

Az ózon a vírusok egyik legádázabb ellensége, a generátor fertőtlenítő hatása az egyik legjobb – mondták el a szakemberek. Az ózon szabadgyök-hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a burkot, a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik. Viszont óvatosan kell vele dolgozni, mert a tüdőhólyagocskák sejtjeinek membránja a vírusmembránhoz hasonlóan érzékeny, nagyon alacsony ózonkoncentrációtól is károsodik.

Viplak Tibor (j) és Molnár Gábor ózongenerátort adományozott
az Enyingi Mentőállomásnak Fotó: Mentőállomás

A mentőállomás munkájában számos területen tudja alkalmazni az ózonos kezelést, beavatkozást. Amint megtudtuk: a mentőjárművek és az állomás helyiségeinek fertőtlenítésére és szagtalanítására, kárpittisztításra vagy akár a penészedés, az ágyi poloskák ellen. Korábban Buza Krisztina alpolgármester magánszemélyként ipari mosógépet adományozott az Enyingi Mentőállomásnak. A mentők köszönetüket fejezték ki mindhárom személynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában