Kitárt kehellyel adtak jelet az íriszek

2020.05.16. 07:20

A virágokkal együtt nyílnak a csurgói kastély kapui

Hatalmas virágokat hoztak ebben az évben is az íriszek a Károlyi-kastély messze földön híres kertjében. Nemcsak ezek kelyhei nyíltak meg, hanem a csodálatos park is, amely akár családi csoportokkal is látogatható mostantól.

Palocsai Jenő

Érdemes kilátogatni az ingyenes sétákra, de az is feltölti az embert, ha megpihen a csillogó tótükröt bámulva Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Ezekben a napokban, amikor virágba borulnak az íriszek, a Károlyi József Alapítvány örömmel adott tájékoztatást arról, hogy a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélypark újból nyitva áll a látogatók előtt. Azok a vendégek, akik szeretnének többet megtudni a park dendrológiai gazdagságáról, ingyenes, térképpel ellátott botanikai-dendrológiai útmutatót kaphatnak a sétához. Az ott dolgozók ugyan még nem kísérhetik a látogatókat körbe, ahogy az korábban megszokott és közkedvelt volt, de a sétához elengedhetetlen útmutatót fel lehet venni a kastély díszudvarán, méghozzá a bal oldali oszlopsor alatt felállított asztalon. Ennek az útmutatónak a segítségével a botanikai séta egyénileg is lehetségessé válik, így érdemes nekivágni az útnak. Az alapítvány mindent elkövet, hogy a korábban havonta indított, szakember által vezetett botanikai séták sora folytatódjon.

Érdemes kilátogatni az ingyenes sétákra, de az is feltölti az embert, ha megpihen a csillogó tótükröt bámulva
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kastélyt üzemeltetők arra kérik a látogatókat, hogy séta közben tartsák be a mindenkor hatályban lévő egészségügyi szabályokat, jelen esetben tartsák be a biztonságos távolságot másoktól és viseljenek maszkot. A parkban csak családi csoportok megengedettek, nagyobb tömegek nem.

Az ingyenes, tanulással egybekötött kirándulás a friss levegőn talán kifújja az emeletes házak bezártságának levegőjét a családokból, és elég energiát tudnak gyűjteni az újrainduló élethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában