Koronavírus Fejérben

2020.04.01. 07:15

Vérsűrűségmérő készüléket vásároltak Úrhidán

Megkezdték a településen a buszvárók, valamint a közintézmények és az egészségügyi intézmények fertőtlenítését. A tervek szerint heti három alkalommal végzik el ezt a munkát.

V. Varga József

Hétfőn megkezdték a szájmaszkok kiosztását

Fotó: Önkormányzat

Az általános iskola zárva tart, a távoktatás órarend szerint zajlik, a beiratkozás online módon történik. Gyermekfelügyelettel, de zárva tart az óvoda és a bölcsőde is, a beiratkozás a körzetben élők számára automatikus. Az iskolai és az óvodai közétkeztetést biztosítják. Az önkormányzat mellett a polgárőrség is részt vesz a 65 év feletti lakosok ellátásában: házhoz viszik az ebédet, segítenek a bevásárlásban, a gyógyszer kiváltásában, a csekkek feladásában.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a közös önkormányzati hivatalban szerdánként, 12 és 16 óra között tartanak ügyeletet, a hívásokat a (22) 364-514-es telefonszámon fogadják. Személyes ügyintézésre csak rendkívül indokolt esetben és egyeztetett időpontban van lehetőség ([email protected], [email protected], 06-20-941-7466).

Hétfőn megkezdték a szájmaszkok kiosztását
Fotó: Önkormányzat

Amint Bognár József polgármester lapunknak elmondta: május 31-éig minden közösségi rendezvényt lemondtak, és a felszabaduló forrásból Popovics Nóra háziorvos kérésére egy vérsűrűségmérő készüléket vásároltak, mivel a járványügyi vészhelyzet miatt a laborok munkáját a sürgősségi esetekre korlátozták.

Köszönhetően az önkéntesek munkájának, az elkészült 2000-2500 szájmaszkból minden felnőttnek jut Úrhidán, sőt, látva a fiatalok lelkesedését, a 6 és 18 év közötti korosztálynak is jut belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában