350 négyzetméteres bölcsőde épül

2020.04.30. 07:30

Új bölcsődetervet pályázott meg Sárosd

A Magyarország kormánya által támogatott családsegítő program miatt ugrásszerűen nőtt meg a kisgyermekes családok száma – ennek is köszönhető, hogy Sárosdon legkésőbb 2022 elején új, 350 négyzetméteres bölcsőde épül.

Korondy Tamás

Az új sárosdi bölcsőde látványterve

Fotó: Dunkl Gergely

– Már két-három évvel ezelőtt megfogalmaztuk, hogy a településnek szüksége lenne egy új bölcsődére, hiszen sok család „hátrányt” szenved amiatt, hogy nem tudják adott esetben a gyermeket elhelyezni, ezért a munkahelyük is veszélybe kerülhet – ment bele az előzményekbe a település polgármestere. Dunkl Gergely szerint most adódott lehetősége Sárosdnak, hogy pályázatot nyújtson be egy új gyermekmegőrző létrehozására, de akadt egy kis gond: sok időt vett igénybe, hogy kitalálják, hol tudnak helyet adni a létesítménynek.

– Úgy döntöttünk, hogy egy helyen lesznek a kicsik, így az óvoda mellé tervezzük az építést. Azt a zöld területet, ami most még az óvodáé, átadjuk az újonnan épülő bölcsi számára, cserébe megvásároljuk az óvoda másik oldalán található, beépítetlen telkeket, így az ovi területe is megmarad, csak éppen áthelyeződik.

Az új sárosdi bölcsőde látványterve
Fotó: Dunkl Gergely

Az új bölcsődéről egyébként igényfelmérést is készítettek, ahol 28 család jelezte, hogy támogatnák az új megőrzőt. Dunkl elmondása szerint az idei év januári számai alapján közel száz, három év alatti gyermek él a településen, így több mint indokolt az új bölcsőde. A teljesen új bölcsi egy új felszerelt konyhát is kap majd, ami terveik szerint az óvodát is el tudja látni.

– Már megkaptuk a támogatói okiratot, így most azonnal nekiállunk az építési engedélyek beszerzésének, hiszen már csak erre van szükségünk. Reményeink szerint idén ősszel már neki tudunk állni az építésnek, s akár már jövő ilyenkor üzemelni is tud.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában