Perkáta, egy fotós szemszögéből

2020.04.21. 07:25

Több tájképe is felkerült már a National Geographic honlapjára Szentes Kittinek

Szentes Kitti amatőr fotós sikereiről már többször is hallhatunk – néhány nappal ezelőtt újfent örömmel újságolta, hogy újabb képei jelentek meg a legnagyobb ismeretterjesztő magazin online oldalain.

Korondy Tamás

Tavasszal nyílik a cseresznyevirág, melynek fehér szirmos termése pompás külsőt kölcsönöz viselőjének, a cseresznyefának Fotó: Szentes Kitti

2020. április 22-én lesz a Föld napja. Magyarországon immáron 30., míg világméretekben 50. alkalommal tartják meg ezt az önszerveződő környezeti megmozdulást.

Tavasszal nyílik a cseresznyevirág, melynek fehér szirmos termése pompás külsőt kölcsönöz viselőjének, a cseresznyefának Fotó: Szentes Kitti

– Az elmúlt pár napban újabb képeim jelentek meg a National Geographicon. Nagy örömmel tölt el, hogy Perkáta hírnevét tudom öregbíteni képeim által. Függetlenül attól, hogy nem pályázat, nem verseny, de mégis egy nívós oldalon láthatom viszont képeimet. Perkáta szépségét nemcsak a falu egy-két szépen felújított épülete adja, hanem a körülötte elterülő határ, mely minden évszakban csodát ad az ember lelkének. Hisz hajdanán ezek a területek adták az itt élők életéhez nélkülözhetetlen termőföldet, legelőket. Kint járva szinte érezzük őseink erejét, mikor a tűző napon művelték a földet, kézi vagy éppen állati erővel, olykor megpihenve az árnyékot adó fák alatt… Épp ezért vigyázni, óvni kell a természetet, földjeinket, nem szabad elherdálni – fogalmazott velős tartalommal Kitti, aki szerint sokszor jó lenne visszamenni az időben, és kicsit megállni, figyelni, vajon a régiek miért tudtak békében élni a természettel, miért segítették önzetlenül egymást.

Kisperkáta őrzője, nyugalom a rohanó világban Fotó: Szentes Kitti

– Mikor fotózom a perkátai tájat, akkor ezek a gondolatok jutnak eszembe, és ilyenkor büszke vagyok arra, hogy itt élhetek, büszke vagyok a perkátai emberek múltjára.

A perkátai vitézföld vihar előtt Fotó: Szentes Kitti

Szentes Kitti – még kezdő fotósként – már tavaly márciusban is szerepelt képével az ismeretterjesztő oldalon – akkor Perkátán a Mélykút közelében, a Bernátkútra vezető út mellett kapott lencsevégre egy magányos fát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában