Koronavírus Fejérben

2020.04.12. 07:05

Nyolcvankettő fertőzött, bevásárlási láz – Szombati hírek a koronavírussal kapcsolatban Fejér megyéből

Az elmúlt heteket a koronavírus és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összegyűjtöttük a szombati nap ehhez kapcsolódó, megyénket érintő híreit.

feol.hu

Forrás: Pixabay.com

Nyolcvankettőre nőtt a fertőzöttek száma Fejér megyében

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma szombaton. Ez Fejér megyei vonatkozásban 17 új fertőzöttet jelent. Azaz 72-ről 82 főre emelkedett a koronavírusban szenvedők száma a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Jelmez helyett maszkot készítenek a Vörösmarty színházban

A Vörösmarty Színház kiszolgálótárának vállalkozó kedvű tagjai és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek március végén fogtak hozzá 2000 darab textilmaszk megvarrásához. 500 darabbal készültek el eddig, amelyeket már át is adták a székesfehérvári szociális intézményekért is felelős Humán Szolgáltató Intézetnek.

Húsvéti bevásárlási láz – Megindult a tömeg Székesfehérváron

Húsvét miatt a lakosság minden korlátozás dacára útra kelt, le ne maradjon a sonka és a tojás az ünnepi asztalról. Mindez annak ellenére történt így, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere komoly szigorításokat vezetett be a kijárási korlátozással kapcsolatban péntek délutántól hétfő éjfélig. Már csak az a kérdés, milyen ára lesz a húsvéti lakomának?

Fotó: olvasó

Koronavírus a nagyvilágban: egykori dunaújvárosi mesél a Brooklynban tapasztaltakról

Nagy Mária 21 évvel ezelőtt Dunaújvárosból költözött ki az Egyesült Államokba. Nem is sejthette, hogy két évtizeddel később egy világjárvány New York-ot is térdre fogja kényszeríteni. A teljes interjú itt olvasható.

Sok fejér megyei településen szigorítottak a kijárási korlátozás szabályain

Magyarország kormánya a hét második felében – visszavonásig – meghosszabbította a kijárási korlátozást. Az ünnepi időszakban az „irányítást” a településvezetők kezébe adták: ők döntenek arról, milyen további szigorításokat rendelnek el az adott városban, községben. A megyében történt szigorítások ebben a cikkünkben érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában