A sakk folytatódik

2020.04.02. 15:00

Nincs megállás – online sakkszakkört indítanak Martonvásáron

A több mint tíz éve, 2008-tól működő MartonVál SC online sakkszakkört indít gyerekeknek kezdőtől a haladó szintig. Bakacs János sakkoktatóval beszélgettünk.

Gajdó Ágnes

Bakacs János sakkoktató továbbra is oktatja a gyerekeket

Fotó: MartonVál SC

Martonvásáron eddig minden szombaton összegyűltek a sakkjátékot kedvelő gyerekek, hogy tudásukat tökéletesítsék. A királyi játék igen népszerű volt mindig is, bár napjainkban kissé talán háttérbe szorult, tekintve, hogy sokféle tudás és érdekesség érhető el a világhálón.

Bakacs János sakkoktató irányításával március végén online sakkszakkör indult, hogy a jelenlegi „Maradj otthon!” helyzetben is életben tartsák a szakkört, sőt, ha lehet, még több fiatalt vonzzanak a hétvégi tréningekre.

Az oktató mágneses demonstrációs sakktáblán mutatja be a különféle állásokat, lépéskombinációkat, miközben a hallgatók a skype-on követik minden mozdulatát. Nem árt, ha a jelentkezők fölállítják a bábukat otthon is a sakktáblán, de amúgy másra nincs szükség: a kurzus ingyenes. Az első alkalommal heten csatlakoztak a sakkedzéshez, főként Martonvásárról és Ercsiből, de volt egy Bács-Kiskun megyei résztvevő is.

Bakacs János sakkoktató továbbra is oktatja a gyerekeket
Fotó: MartonVál SC

Bakacs János elmondta, minden szombat délelőtt 9 és 11 óra között tartja az online szakkört, négy harmincperces kurzusban. Attól függ, hogyan alakul a jelentkezők száma. Teljesen kezdő, haladó és rutinos sakkozókat egyaránt vár, s nem okoz gondot, ha valaki netán a megyehatárról túlról jelentkezne. A kezdeményezést a kényszer szülte, de a távlati cél az, hogy minél több sakkverseny legyen a környéken (akár online is), s a települések, iskolák között egyre élénkebb sakkélet szerveződjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában