Koronavírus Fejérben

2020.04.16. 07:40

Nem adják fel a szép terveiket a csurgóiak

A Károlyi-kastély egyre zöldebb ősparkjába egy odúkkal teli madártanösvényt terveztek. A karanténhelyzet miatt változik a kialakítás időpontja és talán a finanszírozása is, de a helyiek kitartanak a szándék mellett.

Palocsai Jenő

A tanösvényt feltétlenül kialakítják a parkban Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Temesvári Krisztián polgármester kezdeményezésére a község önkormányzata a Károlyi József Alapítvánnyal együtt pályázatot adott be a Mol Alapítványhoz egy madártanösvény létrehozására. Ennek a sok tudással és még több látnivalóval kecsegtető ösvénynek a kastély hatalmas parkja adott volna otthont, a tervek szerint.

Rajki Péter alpolgármester elmondta: – A madárodúkat a helyi gyerekekkel, általános iskolásokkal együtt akarjuk elkészíteni, kihelyezni és a későbbiekben gondozni. Magukat az odúkat a technikaórákon készítették volna el a gyerekek, ám ez a digitális oktatás miatt most tolódik. A tanösvény tájékoztató tábláinak beszerzéséhez nagyobb anyagi ráfordításra van szükség, ezért indultunk az olajipari cég pályázatán, ahol bejutottunk a második fordulóba.

A tanösvényt feltétlenül kialakítják a parkban
Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Szinte az utolsó pillanatban húzta keresztül a sors, illetve a vírus a helyiek számításait, ugyanis a pályamunkákra március 29-ig lehetett szavazni, ám a járványügyi helyzet miatt a Mol 25-én tudatta az önkormányzattal, hogy lezárták a szavazást.

– Az már biztos – mondta az alpolgármester – hogy a tanösvényt mindenképpen megalkotjuk az iskolásokkal karöltve, a pályázat sikerétől függetlenül. Ha feloldják a zárlatot, az önkormányzat akár saját forrásból is, de kihelyezi az oktató táblákat és a gyerekek által készített odúkat a parkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában