a gondviselés is közös

2020.04.22. 12:27

Négyezer darab szájmaszkot adományozott a Corvinus Egyetem a székesfehérvári kórháznak

A Budapesti Corvinus Egyetem munkatársai és hallgatói elkötelezettek a felsőoktatási intézmény harmadik missziós küldetése iránt, melynek lényege, hogy az oktatás mellett aktív szerepet vállalnak a közélet, a jótékonyság és a segítségnyújtás területén.

Tihanyi Tamás

Ez az elkötelezettség különösen fontos az olyan nehéz helyzetekben, mint a jelenlegi. A koronavírus járvány komoly terheket ró mindenkire, de különösképpen az egészségügyre.

– A Corvinus számára stratégiai fontosságú székesfehérvári campusa, hiszen a város és az egyetem közötti együttműködés évről évre egyre eredményesebb, így kézenfekvő volt, hogy akárcsak a sikerek, úgy a kialakult válsághelyzetben a gondviselés is közös. Az egyetem ezért érezte fontosnak, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház részére négyezer darab szájmaszkot ajánljon fel, melyet a város önkormányzatának segítségével juttatunk el a kórház részére – nyilatkozta Dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában