Csilingelő csethangok csábos csendülésével

2020.04.05. 07:25

Most ügyeskedhetnek az online társkereső oldalakon

Meglehet, hogy 2020–2021 fordulóján bébibumm lepi meg a világot, benne hazánkkal, de az biztos, hogy a koronavírus-járvány miatti ajánlások, az országszerte jellemző önkéntes karantén, aztán a hétvégén bevezetett kijárási korlátozás nem tesz jót a magányosok társkeresési lehetőségeinek. Hacsak…

Majer Tamás

A férfiak cseppet merészebbek, de közülük is sokan jelezték, hogy puszit, na azért azt most nem adnának: csúsznak az első csókok…

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Akiknek fürgék az ujjai, gyorsan pötyögnek a klaviatúrán, vagy lazán prózába tudják ültetni Shakespeare szerelmes szonettjeit, na, ők most ügyeskedhetnek az online társ­keresők csetszobáiban, külön bejáratú szeparéiban. S mi­után a munkához továbbra is lehet venni műszaki cikkeket a szakosodott üzletekben, így webkamerák is bizonnyal kaphatók itt-ott, de ezt talán ne az első virtuális randin dobják be; tanácsolnánk a férfiaknak.

Egyes társkereső oldalak a járvány idejére ingyenessé tették szolgáltatásaikat, ők ezzel serkentik az otthon maradás vágyát. Ilyen a Szepvagy.hu. – A következő időszakban várhatóan egyre kevesebbet mozdulunk ki otthonról – kezdte társkeresőknek kiküldött egyik levelét az említett oldal, amit egyébként a kijárási korlátozás bevezetése előtt küldtek szét.

– Szeretnénk, hogy ezen időszak alatt társkeresőink mindegyike tudjon beszélgetni, ismerkedni a többiekkel, korlátozás nélkül. Bízunk benne, hogy ebben a nehéz időszakban is adhatunk reményt és kiutat a kényszerű otthonlétből és a vele járó magányból. Figyeljetek oda egymásra és vigyázzatok az egészségetekre! – tették hozzá az oldal „házigazdái”.

Egy másik társkereső oldal, a Randivonal.hu – nomen est omen – randiötletekkel halmozta el a szerelemre vágyók internetes közösségét. Az ajánlott, illetve a kényszerű otthonlét alatt sem kell lemondani az új találkozásokban rejlő bizsergető izgalmakról, az édes viszontlátás öröméről: még ha ezek a viszontlátások most jobbára csak profilképek is lehetnek, csilingelő csethangok csábos csendülésével kísérve a mobiltelefon vagy a számítógép hangszóróján át.

A férfiak cseppet merészebbek, de közülük is sokan jelezték, hogy puszit, na azért azt most nem adnának: csúsznak az első csókok…
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Akár egy film közös megnézése, átbeszélése is jó randihelyzet lehet, vagy akár a szaporodó színházi közvetítések valamelyike. Számos ilyen közvetítés mostanában előre beharangozott időben kezdődik, így még a várakozás öröme is szimulálható. No, még akár egy közös online videó- vagy társasjáték is szuper program lehet, mondjuk egy harmadik vagy egy negyedik online randin. Mindent bele!

Az első találkozások felelősségteljes viselkedése most – átmenetileg – egészen más viselkedésmintát követel, mint egy hónappal, vagy akár pár nappal ezelőtt. A Randivonal.hu még szombat előtt készített felmérést arról, 1500 magyar online társkeresőt megkérdezve, hogy a kialakult járványhelyzetben hogyan változtak online ismerkedési, illetve személyes randizási szokásaik. A felmérésből kitűnik, hogy ebben az időszakban is nagy igénye van az egyedülállóknak arra, hogy próbálkozzanak, ismerkedjenek, de a többség – főleg a hölgyek többsége – tartózkodna egy darabig a személyes találkozóktól. A férfiak cseppet merészebbek, de közülük is sokan jelezték, hogy puszit, na azért azt most nem adnának: csúsznak az első csókok… A szerelemvágy most is tombol, a virágárusok is tűkön ülnek, hogy eladhassák szál vörös rózsáikat. Tüskékkel vagy anélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában