Koronavírus Fejérben

2020.04.02. 13:45

Hová tartott az a sok mentőautó és miért? Exkluzív képek a fehérvári indulásról

Rendőri felvezetéssel hajtott át a városon egy mentőautó konvoj, amely a fehérvári kórházból szállított betegeket. Információink szerint az egyik osztály betegei kerültek át az ottani kórházba. Hogy melyik osztályról, miért pont onnan és hová, arról itt olvashatnak.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A városon keresztül haladt csütörtökön reggel az a mentőautó konvoj, amely rendőri felvezetéssel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházból indult és a Mór Városi Kórház-Rendelőintézet felé haladt. A szállításról a székesfehérvári önkormányzatot is értesítették, így a hivatalos értesítés annyi volt az ügyben, hogy :„Önkormányzatunk ma reggel arról kapott tájékoztatást, hogy a reggeli órákban egy mentőautókból álló konvoj haladt át városunkon. Nagyon fontos, hogy ez nem jelent semmilyen vészhelyzetet! A Kórházon belüli átcsoportosítás miatt – hangsúlyozottan NEM koronavírusos – betegeket szállítottak Mórra a mentőautók, rendőri felvezetéssel.Kérjük, mindenki őrizze meg nyugalmát! Ezt az alkalmat is kihasználva, szeretnénk megköszönni a kórház és a mentőszolgálat szakembereinek elhivatott munkáját!” – fogalmazott a székesfehérvári Önkormányzat Kommunikációs Irodája.

Reggel 9 órakor indultak az autók Mórra a betegekkel Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mentők vonulását, amelyet elöl és hátul is kéklámpás rendőrautók kísértek, sokan látták a városban és joggal szerették volna tudni, hogy mi az, amit látnak. Természetes, hogy ebben a helyzetben mindenki a koronavírus járvánnyal hozza összefüggésbe a történteket. Hivatalos információt ugyan nem kaptunk, de úgy tudjuk, valóban van összefüggés a járvánnyal. Mégpedig az, hogy a kórház átcsoportosításokat végez a COVID-19 járványra való felkészülés kapcsán.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Úgy tudjuk, az ápolási osztály betegeit – tehát nem koronavírusos eseteket – költöztettek a móri intézetbe, azért, hogy felszabaduljon a hely a fehérvári kórházban. Az ápolási osztályon azok a betegek kaptak – egy szolgáltatás formájában – ellátást Székesfehérváron, akik aktív kórházi ellátást, illetve állandó orvosi felügyeletet már nem igényelnek, de ápolásra szorulnak. A kórház honlapjának adatai szerint harminc fekvőbeteg számára van hely ezen az osztályon, ennyi ágy felszabadítása vált tehát lehetségessé azzal, hogy az osztály pácienseit átköltöztették Mórra. Az eset kapcsán kórházi tájékoztatást nem kaptunk, de úgy tudjuk, az átcsoportosítások folyamatosan zajlanak az intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában