Velencei-tó

2020.04.01. 07:06

Szerdától fogható lesz ismét a csuka!

Balint telepített a vízhasznosító horgászszövetség az elmúlt napokban a Velencei-tóba, de fogásukkal még jócskán várni kell.

Tihanyi Tamás

A mezőfalvi Jásper Marcel kihasználta az akkor szép időt hozó napokat, és partról horgászva formás pontyot fogott

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az esztendő tizenkettedik hete nagy részben kellemes, tavaszias viszonyokat hozott, csak az utolsó napokra romlott el kissé az időjárás. A békéshalazók főleg a hét első felében voltak eredményesek, sok ponty és keszeg is haltartóba került – mondta el lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász

Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Azonban beszámolt arról is, hogy a hét második fele a jó idő ellenére is gyengébb fogásokat mutatott, csak keveseknek sikerült a napi kvótát teljesíteni. Több horgász jelezte, hogy az előző héten kihelyezett kétnyaras, többségében méreten aluli pontyok nagyon aktívan táplálkoztak. A halőrök ezért arra kérik a horgászokat, hogy az ilyen méretű halakat kíméletesen szabadítsák meg a horogtól, s rögtön helyezzék azokat vissza a vízbe!

A mezőfalvi Jásper Marcel kihasználta az akkor szép időt hozó napokat, és partról horgászva formás pontyot fogott
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Jó hír a rablóhalak kedvelőinek, hogy a hét elején nagyjából 1500-2000 darab, kétnyaras balint telepített a Velencei-tóba a MOHOSZ. Ezek a ragadozók akár már a jövő évben elérhetik a kifogható méretet, sok örömöt szerezve elsősorban a pergető horgászoknak.

Egy másik jó hír: felszabadul a fogási tilalom alól a csuka, erre a fajra április elsejétől újra szabad lesz horgászni – tette hozzá értékeléséhez Bozai Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában