Koronavírus Fejérben

2020.04.28. 16:49

Elmarad a FEZEN, ingyenes közösségi közlekedés a vizsgázóknak májusban – keddi információk Cser-Palkovics Andrástól

Cser-Palkovics András kedd délután is beszámolt a legfrissebb információkról hivatalos közösségi oldalán. A diákok számára hamarosan megkezdődik az érettségi, melynek hatékony lebonyolítása érdekében mindent megtesz a város.

feol.hu

Át lehet persze gondolni az adózási struktúrát, de akkor ezt nem ad hoc módon kell megtenni! Fotó: FMH

Fotó: FMH Archív

Közölte továbbá, hogy Fehérvár legnagyobb zenei fesztiválja a FEZEN idén nem kerül megszervezésre, de ősszel meglepetésre készülnek a szervezők, amennyiben a helyzet is úgy engedi.

- Sajnos a kialakult helyzetben a hagyományoknak megfelelő, az Országalmánál megtartott városi ballagásra nincsen lehetőség. Önkormányzatunk fontosnak tartja, hogy ebben a helyzetben is kifejezze megbecsülését a középiskolai tanulmányaikat most befejező diákok felé. Ezért május 2-án, szombaton 09.00 órakor online formában, a Városháza Díszterméből szeretnénk köszönteni a diákokat, tanáraikat és szüleiket. Ezt a Fehérvár TV-n és a www.szekesfehervar.hu honlapon keresztül lehet majd követni.

- A jelenlegi körülményekre tekintettel az idei évben május hónapra az érettségizők és a komplex szakmai vizsgát tevők részére az Önkormányzat ingyenesen biztosítja a fehérvári közösségi közlekedés használatát, diákigazolvány felmutatásával.

- A zsúfoltság elkerülése érdekében ma elrendeltem, hogy az érettségikre tekintettel a jövő héten, azaz május 4-5-6-7-8-án az iskolai előadási napokra érvényes menetrend legyen érvényes a helyi közösségi közlekedésben.

- Ma a Kormányhivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy valamennyi érintett intézmény számára (fenntartótól függetlenül) az állam biztosítja az érettségihez szükséges védőfelszerelést. Természetesen Önkormányzatunk továbbra is készenlétben áll, ha bármilyen védőfelszerelés szükségessé válik, azt az intézmények számára biztosítja.

- A szervezők tájékoztatása szerint elmarad az idei évben a FEZEN, a legnagyobb fehérvári zenei fesztivál. A járványhelyzet miatt meghozott döntésről, illetve a további tervekről részletesen olvashatnak az alábbi linken: https://www.szekesfehervar.hu/ujabb-informaciok-a-fezen-fes….

- Az Önkormányzat továbbra is biztosítja a napközbeni felügyeletet az azt igénylő bölcsődéseknek és óvodásoknak. Egy tegnap este megjelent kormányrendelet alapján új szabályok lépnek életbe az óvodai és bölcsődei ellátási rendre vonatkozóan. Április 30-ától természetesen a kormányrendeletnek megfelelően fogjuk ezt az ellátást a fehérváriak számára biztosítani. Április 30-án, csütörtökön így a Tolnai Utcai Óvoda a saját növendékei mellett a Megyeház utcai telephelyre, valamint a Hosszúsétatéri, a Belvárosi Brunszvik Teréz, a Maroshegyi és a nem önkormányzati fenntartású óvodákba járó kisgyermekeket látja el, a Sziget Utcai Óvoda a saját növendékei mellett a Ligetsori és a Szárazréti Óvodába járó kisgyermekeket fogadja, a Napsugár Óvoda pedig saját óvodásai mellett az Árpád Úti, a Szivárvány, a Felsővárosi, a Gyöngyvirág és a Rákóczi Utcai Óvodába járó kisgyermekeket látja el. (A május 4-étől életbe lépő rendet csütörtökön tesszük közzé.) A keddi adatok alapján a városban nyitva tartó két ügyeletes óvodába összesen 67, az ügyeletes bölcsődébe pedig 12 kisgyermeket vittek be szüleik.

- Mostanáig több mint 660 idős ember kért és kapott segítséget az ellátásában az Önkormányzattól. A város által működtetett telefonos ügyfélszolgálatot 07.30 és 18.00 óra között a (22) 537-149, 537-611, 537-612, 537-651 és 537-652–es vonalas, valamint a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatnak. E-mail: [email protected]. Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit arról, hogy szerverátállás miatt április 30-án, csütörtökön 13 óra és május 2-án, szombaton 08.00 óra között CSAK a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon érhető majd el a telefonos ügyfélszolgálat!

- A szakemberek tájékoztatása szerint a hétfői esti-éjszakai városi ügyeletet összesen 30-an keresték meg, és közülük három főnek voltak légúti panaszai. Ismételten szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a betegség tüneteit magukon észlelő páciensek semmiképpen sem személyesen, hanem telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal vagy az ügyelettel! A szakemberek védelme érdekében ez kiemelten fontos, köszönöm, hogy az elmúlt hetekben kapott adatok alapján az emberek többsége megértette és betartotta ezt. A háziorvosok, a házi gyermekorvosok rendelési ideje és telefonszámaik, valamint az ügyeleti telefonszámok is elérhetőek a városi honlapon.

- A koronavirus.gov.hu oldal hivatalos tájékoztatása alapján Fejér megyében az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 265 fő

- Az Önkormányzat által koordinált önkéntesek száma: 547 fő.

- Székesfehérváron a mai napig összesen 154 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg már csak 41 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.

- Folyamatos az érdeklődés az egy hete bejelentett, az álláskeresőket érintő új városi támogatási rendszerről is. Ennek részletei az alábbi linken olvashatnak:

- Székesfehérvár adományszámlájára eddig összesen 94.266.965 forint érkezett. Adományaikat továbbra is várjuk a járványügyi védekezés céljaira a 12023008-00153647-06700001 számon. A közlemény rovatba, kérjük, tüntessék fel: KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS.

A polgármester tájékoztatója teljes egészében itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában