Koronavírus Fejérben

2020.04.25. 14:00

Abán havi bruttó 50 ezer forinttal növeli meg Mikula Lajos az idősek otthonában dolgozók fizetését

Van egy város, ahol kiemelten megbecsülik az egészségügyi dolgozókat.

Korondy Tamás

Az Abai Idősek Otthona Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

– Az Abai Idősek Otthona a tevékenységéből fakadóan nagyobb kockázatú helynek minősül járványügyi szempontból, így ahhoz, hogy el tudjuk kerülni a fertőzést, az ott dolgozók többletfeladatokat látnak el, és a felelősségük is sokkal nagyobb ahhoz képest, mintha nem is lenne vírus – mondta el lapunk megkeresésére a polgármester, aki úgy véli, a munkatársak lelkiismeretesen végzik a munkájukat, függetlenül a fizetésük nagyságától.

Az Abai Idősek Otthona Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Éppen ezért az önkormányzat szeretné elismerni az alázatos munkájukat és azt, hogy a személyes életükben is korlátozottabbak másoknál. Emiatt azt a döntést hoztam, hogy három hónapos időtartamra – ami április-május-június közötti időszakra vonatkozik – havonta egységesen bruttó 50.000 forint fizetéskiegészítéssel honorálom a dolgozók munkáját. Nyilvánvalóan akinek magasabb a fizetése, azoknál ez arányaiban kevesebb pénzt jelent, ám akinek alacsonyabb, ott ez egy jelentős kiegészítés. A jelen helyzetben minden erőforrást, beleértve a dolgozók anyagi megbecsülését is, biztosítani kell ahhoz, hogy gond nélkül túllegyen a település és az Idősek Otthona a járványon. Terveim szerint az emelt összegű fizetést már május elején megkapják a dolgozók – tájékoztatott Mikula Lajos. Ez a fizetéskiegészítés hozzávetőleg 7 millió forint többletkiadást jelent majd az önkormányzatnak, a jelenlegi gazdasági helyzetben ezt csak egyes fejlesztések elhalasztásával tudja majd a település előteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában