Új, nélkülözhetetlen autót kaptak

2020.04.21. 17:37

A megyehatáron működő polgárőrök megnövekedett munkáját segíti

Gépjármű-adománnyal segíti a Biatorbágy-Herceghalom Polgárőrség munkáját Mészáros Lőrinc. Az új gépkocsi jelentős segítséget nyújt a Pest és Fejér megye határán lévő települések polgárőreinek, akiknek jelentősen megnőttek a teendőik a járvány miatt.

FMH

Pénzes Ferenc, a Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökhelyettese vette át Tóth Krisztina kommunikációs igazgatótól az autó kulcsát Fotó: Tóth Flóra

A Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és annak jogelődje már két és fél évtizede vesz részt Biatorbágy és Herceghalom közbiztonságának javításában. Nem csak a települések rendezvényeinek zavartalan lebonyolításában vettek eddig részt, de folyamatos, 0-24 órás jelenlétet biztosítanak a közterületeken, önálló és közös szolgálatot látnak el a körzeti megbízottakkal. Tavaly év végén azonban egy figyelmetlen gépkocsivezető összetörte az éppen egy balesetnél segítséget nyújtó gépkocsijukat. Ezúttal a polgárőrök fordultak segítségért, egy új kocsi vásárlásához kértek támogatást. Mészáros Lőrinc a magánvagyonából biztosította az új személyautó-adományt, a kocsi kulcsait az M1 Flotta jóvoltából a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója adta át a polgárőröknek.

Pénzes Ferenc, a Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökhelyettese vette át Tóth Krisztina kommunikációs igazgatótól az autó kulcsát Fotó: Tóth Flóra

Tóth Krisztina a járványhelyzet miatt szűk körben megtartott átadón a nagyvállalkozó döntését azzal indokolta, a polgárőrök önzetlen munkája nagyban hozzájárul a kistelepüléseken élők közbiztonságához, ennek tárgyi feltételeinek biztosításában pedig a térség vállalkozóinak is támogatniuk kell őket. A gépkocsit átvevő Pénzes Ferenc, a Biatorbágy-Herceghalom Polgárőrség elnök-helyettese kifejtette: különösen jókor érkezett a segítség, hiszen a járványhelyzet a polgárőrökre is plusz terhet ró, a járőrözésre kapott jármű pedig óriási segítséget jelent a számukra. A járványhelyzet kezelésére a Mészáros Csoporthoz tartozó MKB Bank a hazai pénzintézetek közül elsőként ajánlott fel egy milliárd forintos pénzadományt a védekezési munkákra. Az Opus Global Nyrt. két leányvállalata, a Kall Ingredients Kft., illetve a Viresol Kft. pedig etanol-szállítmányaival csatlakozott ahhoz a példátlan összefogáshoz, amelynek köszönhetően a két legnagyobb hazai fertőtlenítőszer-előállító vállalat biztosítja 3 hónapra a teljes magyarországi fertőtlenítőszer-ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában