Nőtt a jelentkezők száma

2020.04.16. 13:50

A gazdálkodási és menedzsment a legnépszerűbb a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

Miközben országos szinten csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma, a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusára a tavalyinál is többen adták be jelentkezésüket. Továbbra is a gazdálkodási és menedzsment szak a legnépszerűbb.

Tihanyi Tamás

Ők még döntés előtt álltak a legutóbbi nyílt napon

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A felvételi eljárás során több mint ötszázan jelölték meg a Corvinus Székesfehérvári Campusának valamelyik képzését a 2020-21-es tanévre, ez pedig az előző esztendőhöz képest valamivel több, mint öt százalékos növekedést jelent. Ez azért örvendetes az intézmény számára, mert országos szinten átlagosan húsz százalékos csökkenés tapasztalható a felsőoktatásba jelentkezők körében. Az alapszakok közül továbbra is a gazdálkodási és menedzsment képzés a legnépszerűbb, ahol majdnem ötven százalékos növekedést regisztráltak. Ugyancsak emelkedett a pénzügy és számvitel alapszak, míg nem változott a turizmus-vendéglátás alapszak iránt érdeklődők száma.

A sportközgazdász mesterszak, valamint a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak iránt hasonló nagyságú volt az érdeklődés, mint az előző évben.

Ők még döntés előtt álltak a legutóbbi nyílt napon
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A jelentkezések területi eloszlását illetően külön öröm, hogy most már az ország minden területéről vannak leendő hallgatók, de a legtöbben Fejér, Veszprém, Zala és Pest megyéből, valamint Budapestről jelentkeztek – tájékoztatott az intézmény részéről Suplicz Zsolt kommunikációs szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában