Koronavírus Fejérben

2020.04.16. 07:30

Tovább nőtt a fertőzöttek száma Fejérben – szerdai híreink a koronavírussal kapcsolatban

Az elmúlt heteket a koronavírus és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összegyűjtöttük a szerdai nap ehhez kapcsolódó, megyénket érintő híreit.

Forrás: Shutterstock

114 fertőzött Fejér megyében

A szerdai napon összesen 114 fertőzött embert regisztráltak megyénkben, ezzel a magas számmal sajnos továbbra is az élmezőnyben járunk.

A szerdai helyzet

Friss: Csütörtök reggelre újabb nyolc beteggel nőtt tovább a szám.

Csütörtök reggel
Fotó: koronavirus.gov.hu

Több mint nyolcvanmillió forint gyűlt össze a fehérvári számlán a koronavírus-járvány elleni védekezésre

Cser-Palkovics András szerdai tájékoztatójában ezúttal is a számokon volt a hangsúly: a koronavírus fertőzöttjei és a járvány elleni védekezés számai.

Búcsú a kórháztól: álló tapssal méltatták Csernavölgyi István korábbi főigazgatót

Még a múlt hét végén érkezett a hír: Csernavölgyi István kardiológus főorvosnak távoznia kell a Szent György Kórház éléről.

Szerdán a kórház udvarán „szimpátiatüntetést” szerveztek Csernavölgyi István mellett, akit egy ugyancsak szerdai, gyorsan összehívott főorvosi és főnővéri értekezleten Szent György-emlékéremmel tüntettek ki. A búcsúztatásról videófelvétel is készült, melyet ITT nézhetnek meg.

Isztimér segít lakóinak a koronavírus idején is

A település mindent elkövet a jelenlegi járványhelyzetben, hogy a diákok tanulási lehetőségét, az idősek vírustól való elszigeteltségét és a lakosság ellátását biztosítsa. Erről szóló cikkünket ITT olvashatják.

Járványhelyzetet kihasználó csalót fogtak el a móri rendőrök

A gyanúsított 2020. április hónapban fiktív személy nevében közösségi profilt hozott létre egy internetes közösségi oldalon, amelyen keresztül az aktuális járványügyi helyzetre tekintettel adományt gyűjtött rászorulók részére. A nyomozók a férfit Móron elfogták. További részletek ITT.

Pozitív tesztek, intézkedések Sárszentágotán

Idén jobbára egy család számára sem telt oly meghitten a húsvét, mint az előző években – itt lévén a vírus, mely nem ismer könyörületet, s most három különböző sárszentágotai családból is pozitív tesztek érkeztek. Az intézkedéséket megkezdték. Bővebben ITT.

Az ARAK élversenyzői leleményes tréningekkel maradnak formában

A koronavírus-járvány miatt sok atlétikai viadalt elhalasztanak vagy törölnek idén, ugyanakkor elkészült egy alternatív versenynaptár is. Az augusztus végi, párizsi felnőtt Európa-bajnokságon Siskó Zsófia és Szabó Dániel is indulna. A velük készült cikkünkért IDE kattintson!

Huszti Szabolcs: Egy hónap alatt be lehetne fejezni az idényt

Huszti Szabolcs a remélt folytatásról, a zárt kapus meccsekről és az alagút már látható végéről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Bezárt az etyeki Korda Filmpark

Az etyeki Korda Filmpark vezetősége " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">a stúdió közösségi oldalán megjelent bejegyzésben írja, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet a száz főnél nagyobb beltéri rendezvények megtiltását jelenti, ami a Korda Filmpark működésére ugyan nem vonatkozik, de számukra az emberi élet és egészség védelme a legfontosabb. Emiatt a látogatók és a munkatársak egészségének megóvása érdekében a Korda Filmpark visszavonásig bezár. Mint írják, az előfoglalásokat az igények alapján a későbbiekben átütemezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában