Most nem háborgatják őket

2020.03.12. 07:15

Tilalom van érvényben a ragadozó halak horgászatára a Velencei-tónál

Jelenleg tilalom van érvényben a ragadozó halak horgászatára a Velencei-tónál, így akik szerencsét próbálnak, többnyire pontyozva vagy keszegezve teszik.

Tihanyi Tamás

Laboda János sukorói horgász a ponty mellé ezüstkárászt és keszeget is fogott

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az esztendő tizedik hetének első felében esős, szeles, kellemetlen viszonyok uralkodtak, hétvégére azonban már kora tavasziasra változott az idő. A pontyok csökkenő érdeklődést mutattak az előző hetekhez képest, de azért így is többen meg tudták fogni belőlük a napi engedélyezett mennyiséget – nyilatkozta Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Laboda János sukorói horgász a ponty mellé ezüstkárászt és keszeget is fogott
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Kárászt és keszeget is fogtak a tó minden pontján, elsősorban csontival és gilisztával csalizott horgokkal, érzékeny szereléken felkínálva. A ragadozó halakra érvényben lévő fogási tilalom miatt jelenleg csak harcsára szabad horgászni, de egyelőre nem értesültünk fogásról.

A helyi horgászrendben szerepel, hogy gépjárművel a vízparttól számított 10 méteres sávban tilos parkolni. A halőrök vezetője e szabály betartására hívta fel a Velencei-tóhoz látogató horgászok figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában