Koronavírus Fejérben

2020.03.19. 07:15

Szigorítások lépnek életbe az ercsi rendelőben is

Az Ercsi Járóbeteg Szakellátó Központban is komoly szigorításokat vezettek be a járványhelyzetre való tekintettel. Emellett az Ercsiben tevékenykedő háziorvosok is új rend szerint dolgoznak. Akinek recept kell, e-mailen jelentkezhet az orvosánál. Íme a részletek.

FMH, S. Töttő Rita

Az ercsi szakrendelőben is csak a legszükségesebb ellátásokat végzik Fotó: FMH/ Pesti Tamás

Különleges intézkedéseket vezettek be az Ercsi Járóbeteg Szakellátó Központban is a koronavírus-járvány terjedésének lassítására. Bukovi Mária ügyvezető igazgató tájékoztatta a rendelő ellátókörzetéhez tartozó betegeket – e szerint a szakrendeléseken minimalizálják a tevékenységeket, hogy minimálisra csökkentsék a fertőzésveszélyt. Vagyis kérik, hogy a szakrendelőbe csak azok a betegek jöjjenek, akiknek az élete forog kockán, vagy sürgősen ellátásra van szükségük, vagy ha az ellátatlanság miatt akár középtávon is egészségkárosodást szenvednének.

Az intézkedések keretében Ercsiben leállították a fizioterápiás foglalkozásokat, továbbá akinél lehet, halasztják a gyógy­tornát is. A szemészetre már korábban behívták a sürgős eseteket. A traumatológia elmarad, a tüdőgyógyászaton azonban sürgősségi ellátás van, továbbá receptet is írnak. A sebészeten műtétre váró betegekkel már egyeztettek, a csütörtöki kardiológiai betegeket szintén telefonon keresték, az ellátás megbeszélése érdekében.

Csütörtökön a fül-orr-gége szakrendelés elmarad. A csütörtöki belgyógyászaton gyógyszerfelírás lesz, illetve a sürgős eseteket látják el.

A betegeket telefonon keresik. Az ultrahangos orvosok a héten szabadságon vannak.

Pénteken, az ideggyógyászaton is csak sürgős eseteket látnak el. A pénteki szemészeti szakrendelés elmarad. A pénteki belgyógyászati, illetve kardiológiai betegeket egyenként felhívják. A kérés az, hogy a laboratóriumba csak azok jöjjenek, akiknek a vérvétel feltétlenül sürgős.

Az ercsi szakrendelőben is csak a legszükségesebb ellátásokat végzik
Fotó: FMH/ Pesti Tamás

Ercsiben megszervezték a receptfelírás új menetét is. A háziorvosi ellátásban, ha a rendszeresen szedett gyógyszerekre van szükség, telefon helyett e-mailben is kérhetik a felírást a páciensek.

Az orvos saját rendelési idejében írja fel és küldi elektronikusan a patikába a vényt. A betegek TAJ-számával és saját személyi igazolvánnyal a hozzátartozók is kiválthatják a receptet, a rendelést követő napon.

Az a kérés, hogy a receptfelírás miatt ne hívják a betegek a rendelőt, ugyanis ha időben küldi el valaki az e-mailt, akkor másnap biztosan ott lesznek a vények a patikában. Az e-mail-címek pedig a következők:

Dr. Várföldi: [email protected]

Dr. Balázs: [email protected]

Dr. Pásztor: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában