Koronavírus Fejérben

2020.03.12. 07:35

Milyen lehetőségek vannak a távoktatás megvalósítására Fehérváron?

Az intézménylátogatási tilalom értelmében az egyetemeken csak távoktatásos formában valósítható meg a képzés.

Héjj Vivien

Fotó: Koppán Viktor

Megyénkben négy felsőoktatási intézmény működik, melyek képviselőit megkérdeztünk, milyen lehetőségeik vannak a távoktatás megvalósítására.

Kovács László, a Kodolányi János Egyetem oktatási rektorhelyettese kérdésünkre elmondta, az egyetemen minden technikai feltétel adott, hogy a távoktatás online közvetítéssel megvalósuljon. Az egyetemen a mai napon rendkívüli rektori szünetet rendeltek el, azonban az oktatás levelező tagozaton már holnaptól, nappali tagozaton pedig hétfőtől folytatódik, immár online keretek között.

Az Óbudai Egyetemen szintén megvalósítható lesz az e-learning alapú oktatás: – Az egyetem online felületére az oktatók által feltöltött tananyagokat a diákok bárhonnan elérhetik. Az előadásokat várhatóan élő videókon keresztül követhetik a hallgatók – mondta el Pogátsnik Mónika oktatási dékánhelyettes.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán ma és holnap tanítási szünet, a következő héten előrehozott tavaszi szünet lesz.

A Dunaújvárosi Egyetemen még zajlik az oktatási stratégia kidolgozása, így a folytatásról még nincsenek információink.

Természetesen mindegyik felsőoktatási intézmény azonnali tájékoztatást ad az Egységes Tanulmányi Rendszeren, a honlapjukon és a közösségi oldalaikon keresztül, így a hallgatók folyamatosan naprakészek lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában