Azóta is gyalogolnak?

2020.03.10. 15:15

Mi a helyzet a pótlóbuszokkal Szabadbattyánban?

Nem nyugszanak a kedélyek a vonatpótló autóbuszok kapcsán a településen. A MÁV válasza elfogadhatatlan – jelezte újfent ol­vasónk.

V. Varga József

Se vonat, se vonatpótló autóbusz!

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Március elején megírtuk: a vonalfelújítás miatt a Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő vonatpótló autóbuszok nem a battyáni vasútállomáson, hanem attól két és fél kilométerre veszik fel az utasokat. Az államvasutak válasza szerint a vasútállomás előtti téren a pótlóbuszok nem tudnának megfordulni.

A fordulásra az állomás túloldalán lévő rakodóterületen lett volna lehetőség, mely a vasútvonal sűrű forgalma miatt balesetveszélyes, ugyanis az átszálló utasok a vágányokon keresztül tudták volna csak megközelíteni a kijelölt területet.

Zsiga Zoltánné „terelésnek” titulálja a MÁV álláspontját. Neki teljesen mást írtak panaszára.

Íme:„Őszinte sajnálattal értesültünk róla, hogy az elmúlt időszakban bevezetett vágányzári menetrend hátrányosan érinti utazásait. Tájékoztatjuk, hogy társaságunk alap-, valamint vágányzári menetrendi rendszerét is a megelőző egyeztetések és az utazási igények felmérése alapján a nagyobb, jellemző utasáramlatokra figyelemmel alakítottuk ki, járatainkat pedig a Magyar Állam mint megrendelő képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött közszolgáltatási szerződés alapján közlekedtetjük. A vágányzári menetrend kialakítását az adott építési szakasz helye, annak átbocsátóképessége és a vágányzári munkák okozta többletmenetidők befolyásolják.”

Se vonat, se vonatpótló autóbusz!
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Zsigáné szerint a többletmenetidő emlegetése körül van „a kutya elásva” (mármint „a vonatpótló busz elásva”…). Ugyanis nem arról van szó, hogy az emberek tömegesen, percenként kelnének át a síneken, hanem arról, hogy aki a pótlóbusszal lenne kénytelen utazni, szépen, körültekintően, figyelmesen átballagna a gyalogos forgalomra kiépített átjárón. Hiszen a vonatpótló autóbuszok korábban is a rakodóterületen álltak meg. Mi lesz majd tavasszal, ha a vonatokról csapatostul szállnak le a kerékpárosok, kerekezni egyet a Tác-Gorsiumig elkészült új kerékpárúton? – firtatja olvasónk. Nekik is a szóban forgó átjárón kell majd átkelniük…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában