a tervezettnél két nappal korábban

2020.03.06. 18:00

Megnyitották az Akácfa utcai vasúti átjárót Pusztaszabolcson

A pénteki nap folyamán az Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítéséhez kapcsolódóan megnyitották Pusztaszabolcson az Akácfa utcai útátjárót

nif.hu, feol.hu

Fotó: pixabay.com

Az eredeti terveknek megfelelőan az Adonyi úti vasúti útátjáró vasárnap éjféltől kerül lezárásra az autóforgalom elől, a gyalogosok közlekedése biztosított lesz. A lezárás miatt kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy az Akácfa utcai átjárót használják.

A kiépülő nyíltvonali Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs állomás között a meglévő pálya korszerűsítésére kerül sor 12,2 km hosszon. Az átépülő pálya 160 km/h sebességgel, 225 kN tengelyterheléssel lesz járható – tájékoztat a nif.hu.

Az állomásokon és a megállóhelyen 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek, korszerű térvilágítási rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. Az állomásépületek állapotuktól függően felújításra, átépítésre vagy bontásra kerülnek. Az állomások és megállóhelyek körzetében P+R parkolók, valamint kerékpártárolók létesülnek. A zaj- és rezgésvédelem szempontjából szükséges helyeken zajárnyékoló falak épülnek. A meglévő műtárgyak részben átépülnek, új műtárgyak létesülnek.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában