velencei-tó

2020.03.07. 16:30

Megkezdődik az idei pontytelepítés

Az esztendő kilencedik hetén enyhe, de többnyire szeles, esős idő volt. A pontyozók nem panaszkodhattak, hiszen kedvenc halfajuk jól evett, de a keszegek és az ezüstkárászok is aktívan táplálkoztak.

Tihanyi Tamás

A seregélyesi Kék Attila pontyfogása még februárra esett Fotó: TT

Így értékelt Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Munkatársaival azt tapasztalták, hogy a ragadozó halak kedvelői kihasználták a tilalom előtti napokat, s néhány balin mellett szép süllőket zsákmányoltak, leginkább csónakból pergetve. Március másodikától azonban megkezdődött a süllő, a balin és a sügér szigorú fogási tilalma, amely egészen április végéig tart majd.

A seregélyesi Kék Attila pontyfogása még februárra esett Fotó: TT

Március végéig – ugyancsak a faj ívása miatt – csukára sem szabad horgászni. Azaz jelenleg a ragadozó halak közül a Velencei-tavon kizárólag harcsát szabad kifogni, de azt is csakis természetes eredetű csalikkal és egyágú horoggal szerelt készséggel engedélyezett. Jó hír azonban a pontyozóknak, hogy a vízhasznosító Magyar Országos Horgász Szövetség március közepén megkezdi a haltelepítést, ez nagyban növeli majd a fogási esélyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában