Rekordszámú induló

2020.03.09. 07:45

Kétszáz rejtvényfejtő viadala Fehérváron

Keresztrejtvényfejtő verseny zajlott a hétvégén A Szabadművelődés Házában rekordszámú indulóval.

Palocsai Jenő

A Kedvenc Kupára az ország minden részéből jöttek résztvevők. A keresztrejtvény láthatóan igenis népszerű

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kevés olyan ember van, aki ellen tudna állni egy kitöltetlen keresztrejtvénynek, de vannak olyan elszántak, akik ebből versenyt is szerveznek. A Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub rendszeresen jelentkezik ezzel a programmal. Ebben az évben úgy alakult, hogy a mögöttünk álló hétvégén volt a viadal, a Kedvenc Kupa, ahol lehetett indulni egyéniben és csapatban egyaránt. Debreczeni Dániel feleségével és Faddi Imrével közösen volt a tartalmas hétvége mozgatórugója. Dániel elmondta, hogy ez alkalommal 209 versenyző nevezett az egyéni megmérettetésbe.

A Kedvenc Kupára az ország minden részéből jöttek résztvevők. A keresztrejtvény láthatóan igenis népszerű
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Mint megtudtuk, a mester kategóriában Kovács Attila (Budapest) lett az első. A mesterjelöltek közül Nagy Mária (Jászjákóhalma) volt a

legjobb. A haladók versenyét a székesfehérvári Mustyák Dezsőné nyerte, míg a kezdők közül Benkóné Karsai Ilona (Monor) bizonyult a legjobbnak. A fárasztó délutáni agytréninget a szokásos módon nem pihenés, hanem kvízjátékok és egy kis baráti, szinte családias hangulatú üdítős-süteményes összejövetel követte, melyben 66 fő vett részt.

Másnap, vagyis vasárnap délelőtt a versenyzők csoportokat alkottak és úgy álltak a képzeletbeli rajtvonalra egy szál ceruzával és radírral, megkezdődött a csoportos verseny. Az elindult 128 f ő 32 csoportot alkotva küzdött egymás ellen, hasonlóan négy kategóriában. A verseny rejtvényeit egy keresztrejtvény magazin főszerkesztője, Erdős István készítette, aki egyben országos mester ebben a szellemi tornában. A végén okleveleket, díjakat és ajándékokat is kaptak a nevezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában