A rózsa a klasszis

2020.03.06. 14:35

Fehérváron is megrohamozzák a virágárusokat nőnap közeledtével

Megindult a nőnapi virágvásárlók rohama a virágárusok ellen.

Palocsai Jenő

Ha nem tudunk választani a hagymások közül, vannak összeállítások is

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Itt a nőnap, és bármennyire is kérges szívű és nehezen mozdítható a legtöbb férfi, csak kiderül, hogy a zord külső érző szívet takar. Ilyenkor csak elmegy virágért, gondolva barátnőre, testvérre, feleségre és természetesen édesanyára.

Ha nem tudunk választani a hagymások közül, vannak összeállítások is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közeli piacra is ellátogattunk, ahol nemcsak sok, de rendkívül friss virággal várják az urakat, ugyanis szerda délelőtt még semmi sem volt a nőnapi kínálatból. Kifejezetten a nőnapra készülve, szerdán délután vagy csütörtök reggel töltötték fel a boltjaikat az árusok, hogy nyolcadikán ragyogjanak az otthonok a friss és színes virágoktól, és persze a meghatott hölgyek tekintetétől.

Az első standon azonnal feltettük a kérdéseinket, melyre könnyedén jött a válasz.

– Mivel ahány ember, annyiféle, ezért nem lehet általánosítani – mondta Fremda Orsolya. Mint megtudtuk, pont annyi vágottvirág-kedvelő van, mint amennyi a cserepesre esküszik. A nőnap tavaszi ünnep, és ennek megfelelően, ha cserepes, ha vágott, a legnagyobb kereslet a tavaszi hagymásokra van. A legnagyobb sláger minden évben a nárcisz, a jácint vagy a frézia. A klasszikusokkal sem lehet nagyot hibázni, mindig örömet okoz a rózsa, a szegfű és a gerbera, de sokan viszik a primulát is, mondta az eladó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában