Lábnyomok a csillagok mezején

2020.03.15. 07:20

Camino-est Fehérváron: két ember, két út

„A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság” – Buddha több ezer éves, örök érvényű bölcsességét választották a szervezők és az előadók a péntek esti civilházbeli Camino-est jelmondatának.

V. Varga József

Lakner Gergő és Klucsik Éva egymástól függetlenül járta be a zarándokutat, velük beszélgetett Suhajda László

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári illetőségű Klucsik Éva és a zirci kötődésű Lakner Gergő egymástól függetlenül nemrég járta le a Caminót (El Camino – Az Út). Érdekes és értékes, hasznos és megszívlelendő gondolatokat, tudnivalókat osztottak meg hallgatóságukkal a Fehérvári Civil Központban. A zarándokút fizikai megpróbáltatás? Külső és belső utazás? Mire van szükséged, és mire nincs? A kérdéseket az estet szervező Gaja-völgy Egyesület elnöke, Suhajda László mint házigazda tette föl az előadóknak.

Lakner Gergő és Klucsik Éva egymástól függetlenül járta be a zarándokutat, velük beszélgetett Suhajda László
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A válaszok különböző utakról és kihívásokról, testi-lelki feltöltődésről szóltak. Aggodalmak és félelmek kezeléséről, a bizalom és a hit erősödéséről. Éva és Gergő fotókon is bemutatta, hogy útjuk milyen gyönyörű természeti és kulturális környezetben vezetett. Az ősi Szent Jakab-zarándokút a keresztények számára Jeruzsálem és Róma után a legfontosabb úti cél, Santiago de Compostelában találhatók ugyanis Szent Jakab földi maradványai. A camino utat jelent, a Santiago Jakabot, a compostela pedig a csillagok mezejének fordítható. A jó hangulatú estet kellemes zene kísérte, gitáron közreműködött Heider Zorka, a várpalotai zeneiskola (Thúry-gimnázium) növendéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában