Közlemény

2020.02.11. 13:00

Több lesz az esti munkavégzés a Magyar Közútnál

Ha nem dolgoznak az úton, az a baj; ha dolgoznak az úton, az a baj.

Szanyi-Nagy Judit

Budapest, 2013. január 24. Az úthibák javításán dolgozó Gábor Zoltán, a BKK Közút Zrt. munkatársa hibás darabot vág ki szélvágó géppel az aszfaltból Budapesten, a XI. kerületi Duránci és a Hunyadi Mátyás út sarkán 2013. január 24-én. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint naponta 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain a csapadékos, téli idõben. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Utóbbi esetben leginkább az szokott problémát jelenteni, hogy napközben még jobban feltorlódik a forgalom, ezáltal balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki, az emberek pedig idegesek lesznek. Az állampolgárok megoldási javaslata már korábban is az volt: a szakik dolgozzanak este az utakon!

„A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017 óta folyamatosan növeli azon tevékenységek körét és volumenét, amelyeket az éjszakai órákban is el lehet végezni” – áll közleményükben. Mindehhez persze az eszközparkját is bővítenie kellett a vezetőségnek, elsősorban közlekedésbiztonsági szempontból: az utakon dolgozókat meg kell védeniük, a többi között azzal, hogy hamar és hatékonyan felhívják a közlekedők figyelmét az éjszakai munkavégzésre. Amit pedig sofőrként ilyen helyzetben tehetünk, az az, hogy mellőzzük a reflektor használatát, a felfestéseket pedig figyelembe vesszük!

A Közút munkatársai tavaly több mint 13 ezer munkaórát teljesítettek éjszakai műszakokban. Ilyenkor az útellenőrzésen kívül szalagkorlát- és lokális útburkolat-javítást, sövényvágást, kaszálást, szemétszedést, illetve a burkolaton fenntartási munkákat végeznek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában